Sådan får du mest muligt ud af dit ventilationsanlæg

ventilationsanlæg

Ventilationsanlæg er et vigtigt element i ethvert hjem, da det sikrer, at der hele tiden kommer frisk luft ind i boligen. Derudover spiller det også en stor rolle for beboernes komfort og hjemmets tilstand, da det kan holde fugtigheden nede samt hjælpe med at reducere risikoen for skimmelsvamp.

For at du kan få mest muligt ud af dit ventilationsanlæg, er det vigtigt, at du kontroller systemet jævnligt for filtre og andre dele, som skal rengøres eller udskiftes. Det er også vigtigt, at du regelmæssigt lufter ud i rummet. Mangler du et specifikt type filter til ventilation? – så tag endelig et kig på listen over de mange forskellige filtre og find det rette til netop dit anlæg.

Bidro aflang Ledflex

Hvad er forskellen på ventilationsanlæg?

Der findes overordnet to forskellige ventilationsanlæg. Den første type består af et anlæg, der suger den brugte luft fra hjemmet ud, dette kan for eksempel være emhætten i køkkenet. 

Den anden type er balanceret mekanisk ventilation, der består af en eldreven ventilator, som udskifter luften i boligen med ny og ren luft. 

Skal du udskifte eller rense filtrene regelmæssigt?

Det er vigtigt at udskifte eller rense filtrene regelmæssigt, da det hjælper med at holde luften i dit hjem frisk og ren. Det anbefales generelt, at man efterser og skifter sine filtre efter 3-6 måneder.

Novasel - Perskindol

Kontroller også gerne ventilationskanalerne regelmæssigt for eventuelle tilstoppede huller eller revner. Du kan med fordel give dit anlæg et eftersyn mindst en gang om året af en professionel installatør, på den måde er du sikker på, at dit anlæg virker, som det skal.

Har dit hus god ventilation?

Det er meget vigtigt at have god ventilation i sit hus, da det sikrer et sundere og mere behageligt indeklima. Derfor bør man altid sørge for, at der er nok ventilation i ens hjem. Dette kan gøres ved at installere et ventilationsanlæg eller blot åbne vinduerne regelmæssigt for at få frisk luft ind. 

For at få mest muligt ud af dit ventilationsanlæg er det vigtigt, at du sørger for regelmæssig rengøring og vedligeholdelse af anlægget. Dette vil hjælpe dig med at holde anlægget rent og effektivt, så du kan få en god ventilation i din bolig. På denne måde vil dit hjem være langt mere behageligt at opholde sig i. Hvis du ikke har mulighed for at investere i et ventilationsanlæg lige nu, er det altid en god idé at sørge for at lufte ud mindst én gang om dagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe