Sådan får du råd til drømmehaven

drømmehaven

Er du lige flyttet i bolig og kan kalde dig for haveejer, kan det nemt tænkes at du har store planer for, hvordan den skal se ud i fremtiden. Selvom haver kræver en del arbejde, kan det faktisk også blive noget af en omkostning at designe den, som du gerne vil have den skal se ud. Måske er drømmen at skabe en oase, du kan nyde gennem de varmere måneder som dit helt eget paradis, men mangler overblikket over, hvordan du skal komme igang? 

Hvis du står uden hverken udstyr eller viden indenfor, hvordan man passer have, så kan denne artikel være ganske relevant at læse. For havemaskiner koster, det samme gælder møbler. Og så er der også både planter, hække, træer, blomster og udstyr til at dyrke dine egne grøntsager, som altså heller ikke er gratis. 

Bidro aflang Ledflex

Hvordan finder du pengene til dit haveprojekt?

Der er flere måder du kan finansiere din nye have på. Måske overvejer du allerede nu at søge om et lån til projektet, men der bør du tænke dig godt om. Du kan søge om lån på flere måder, og det er en rigtig god idé at sammenligne dine muligheder. Du kan eksempelvis tjekke om det er muligt at optage et lån uden om banken via linket. Før du går i gang med at ansøge om et lån, bør du dog også overveje andre muligheder for at skaffe pengene. Du kan blandt andet lave en opsparing, hvor du sætter penge af hver måned til dit haveprojekt. 

Overvej genbrug

Haveartikler såsom maskiner og udstyr, kan du for eksempel overveje at finde som genbrug. Særligt havemaskiner kan være dyre, så der kan altså være penge at spare ved at tjekke markedspladserne ud på nettet. Husk også, at du behøver ikke at købe det hele til at starte med, tag ét skridt ad gangen. En plæneklipper er blandt andet nødvendig, hvis du har græs. Derudover kan der være sakse, som du får behov for i forhold til beskæring. Mangler du havemøbler, er det ligeledes en god idé at tjekke om, der er nogle der sælger sæt eller dele, som du kan bruge 

Hvad er vigtigst i din nye have?

Det er relevant at du gør dig nogle tanker om, hvad der er allervigtigst for dig for, at du kan nyde haven snarest. Udover møblerne og det fornødne udstyr, kan der f.eks. være en terrasse, der skal laves eller en køkkenhave du gerne vil igang med. Start med at undersøge, hvilke billigere løsninger der findes, samt de nemmere. Husk også at tjekke havecentrene for gode tilbud. Du skal endvidere også tænke over, hvad tid på året du går i gang med nye projekter, da mange opgaver er bedst at foretage i forårsmånederne eller i efteråret. 

Novasel - Perskindol

Gør det selv eller hjælp udefra?

Hvis du ikke har grønne fingre af natur eller fra egen erfaring, så bør det ikke stoppe dig fra at komme igang. Mange haveopgaver, kan du nemlig finde hjælp til på nettet. Du kan også hyre professionelle til jobbet, men det koster naturligvis mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe