Sådan kan du gøre din bolig mere grøn

Går du og overvejer hvad du kan gøre med din bolig for at den bliver mere grøn? Med tiden er der kommet mere fokus på hvordan vi i hverdagen kan tage flere bæredygtige og miljøvenlige valg, for at passe på vores jordklode. Hvis du også gerne vil gøre et biddrag, så får du her nogle gode måder du kan gøre din bolig mere grøn på.

Vil du også gerne gøre din bolig mere grøn? Med mere grøn menes der selvfølgelig mere bæredygtig og miljøvenlig, og ikke farven grøn. Selvfølgelig hvis du har et stort behov for at male hytten grøn, og anskaffe dig grønne møbler, så er du helt velkommen til det, men det er ikke nødvendigvis mere miljøvenligt.

Hvis du ikke vil male din bolig grøn, men faktisk gerne vil træffe nogle mere miljøvenlige valg i din bolig, så får du nogle gode idéer til hvordan du kan gøre det lige her. Du kan fx læse om fordelene ved en luft til vand varmepumpe og andre muligheder der er for at træffe grønnere valg når det kommer til boligen.

Luft til vand varmepumpe

Hvis det er tid til at udskifte dit oliefyr, så kan et godt alternativ være en luft til vand varmepumpe. Denne varmepumpe virker nemlig ved at udnytte energien i luften omkring os og omvender den til varme. Det er en energisparende og miljøvenlig varmekilde, der desuden også kan give årlige besparelser. Du kan med fordel få et uforpligtende tilbud på en luft til vand varmepumpe, og derfra vurdere om det kunne være en god løsning til din bolig.

Solcelleenergi

Solcelleenergi er en anden løsning som er et super miljøvenligt valg af energikilde. Selvom at omskiftningen fra din nuværende energikilde kan være et lidt større arbejde, så vil solcelleenergi i længden være en super god løsning. Måske er du bekymret for om der i Danmark er nok sol, men det er slet ikke noget problem. Solcelleenergi er en miljøvenlig og bæredygtig kilde til energi, som flere og flere vælger at installere til deres bolig.

Affaldssortering

En ting som du kan gøre i dagligdagen, som måske er mindre omfattende end at skifte hele fyret ud eller energikilden, er at affaldssortere. Selvom at rigtig mange efterhånden er begyndt at affaldssortere og der kommer mere og mere fokus på det i kommuner rundt omkring i landet, er der stadig meget vi kan gøre endnu. Hvis du ikke allerede affaldssorterer, så er det måske nu du skal starte. Når vi affaldssorterer er der nemlig meget mere af vores affald som kan genbruges, og på den måde hjælper man til i kampen mod reduceringen af alt det som vi forbruger og dermed forurener kloden med.

Vidste du fx at der flyder kæmpestore øer af plastik rundt i havet som er skadeligt for de dyr som lever der. Skildpadder, fugle, fisk og mange flere dyr kvæles i forskellige former for affald som flyder rundt i vores ellers smukke hav, og det bør vi i den grad lave om på.

More Stories
Sådan gør du havemøblerne klar til forår og udeliv
Gør havemøblerne klar til forår og udeliv