Sådan bliver du mere bæredygtig i hverdagen

elcykel

Sådan bliver du mere bæredygtig i hverdagen

Vi ønsker med sikkerhed alle sammen at blive en smule mere bæredygtige i de valg, vi foretager os i vores hverdag. Vil du, ligesom rigtigt mange andre danskere, gerne blive mere bæredygtig i hverdagen? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du bliver mere bæredygtig i hverdagen. Der er mange forskellige måder at gøre det på!

Tag cyklen oftere

Det er for mange kendt viden, at man skal forsøge at tage cyklen så ofte, man kan, hvis man ønsker at leve en smule mere bæredygtigt. Det er dog de færreste, der faktisk kan få denne transportform til at fungere i hverdagen, da cyklen er for langsom. Nu kan du dog finde et stort udvalg af smarte elcykler på markedet, som gør det lettere for dig at transportere dig via cykel. Læs meget mere om de smarte elcykler på Forbrugsguiden.dk. 

Bidro aflang Ledflex

Vælg det rette energimærke

Udover at du kan tage cyklen noget oftere, for at blive mere bæredygtig, kan du også forsøge at vælge det rette, og mest miljørigtige, energi mærke til din bolig. Energimærkning går fra bogstaverne A til G. Energimærket af kræver betydeligt mindre strøm end energimærke G. Har du derfor to husholdningsapparater, der bruger henholdsvis energimærke A og energimærke G, vil husholdningsapparatet med energimærke A bruge absolut mindst strøm.

Spar på det varme vand

Når du går i bad, bruger du omkring 10 liter vand pr. minut. Dette er langt mere, end de fleste egentligt har brug for, for at blive rene. Hvis du ønsker at blive mere bæredygtig, kan du derfor spare på vandet, og eksempelvis tage kortere bade eller slukke for vandet, når du skal sæbe dig ind. Vær effektiv med din badetid!

Ændr dine madvaner

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du ændre og tilpasse dine madvaner til miljøet. Kød udleder hverdag store mængder CO2 ud i naturen, og du kan derfor vælge at indføre kødfrie dage eller vælge andre løsninger, der passer til dig og din familie.

Novasel - Perskindol

Når man ønsker at blive mere bæredygtig i hverdagen, er det vigtigt, at man ikke bliver fanatisk i sin tilgang til emnet. Vi foretager os mange forskellige, lette valg, som sagtens kunne gøre mere miljørigtige og miljøbeviste. Prøv eksempelvis at skifte plastikposen ud med en fint bomuldsnet, når du handler. Bum! På denne måde har du allerede reddet naturen fra en masse, ulækre plastikposer. Der er mange forskellige muligheder, hvis man ønsker at blive mere bæredygtig i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Vil du finde legebarnet frem, så find trampolinen til din have.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe