Forlæng levetiden på dit træværk

Træbeskyttelse

Forlæng levetiden på dit træværk

Sponsoreret indhold

Har du træværk i haven? Det kan enten være et hegn, et skur, et legehus eller andet, som du gerne vil forlænge levetiden på. Så kan det være en god idé at benytte sig af træbeskyttelse, som forhindrer nedbrydende elementer som fugt, skadedyr og svampe i at trænge ind i træet og ødelægge det. Ligeledes er træbeskyttelse med til at give dit træ en smuk farve, som får det til at fremstå endnu flottere.

Valg af træbeskyttelse

Det første du skal gøre for at forlænge levetiden på dit træværk, er at anskaffe dig noget træbeskyttelse. Her bør du overveje farve og formål inden, så du sikrer at du får den helt rigtige træbeskyttelse hjem til dit træværk. Det kan være en stor fordel at læse om de forskellige typer og farver af træbeskyttelse, inden du træffer dit valg. På den måde ved du hvordan det skal bruges, når du får det og kender ligeledes tørretiden. Herudover kan du starte på det forarbejde der eventuelt skal gøres inden påføring af træbeskyttelsen. Find træbeskyttelse her, hvor der også er en detaljeret beskrive af anvendelse og hvilket træværk de forskellige slags træbeskyttelse er gode til.

Bidro aflang Ledflex

Inden påføring af træbeskyttelse

Inden du skal påføre træbeskyttelse på dit træværk, er det en væsentlig faktor at du husker at grunde. Dette er blandt andet for at sikrer træet bedst muligt mod fugt, men også for at træbeskyttelsen kan hæfte sig fast i træet og ikke begynder at skalle af over tid. Det anbefales at grunde nyt træ en enkelt gang, mens ældre og mere slidt træ ofte skal have flere lag af grunder, for at mætte træet tilstrækkeligt.

Påføring af træbeskyttelse

Når du skal forlænge levetiden på dit træværk med træbeskyttelse, er det essentielt at du gør det under gode vejrforhold. Det er vigtigt at træet er tørt inden du påfører træbeskyttelsen, og at der ligeledes er over 10 grader, for at det får de optimale forudsætninger for at tørre og trænge ind i træet. Udover vejrforholdene bør du overveje at påføre træbeskyttelsen et sted hvor der er lidt mere skygge, da det ellers kan tørre en del hurtigere og resultere i en ujævn overflade.

Du skal vælge at forlænge levetiden på dit træværk med træbeskyttelse, hvis du ønsker at det fremstår i en smuk farve som skaber en barriere for de mange nedbrydende elementer, som kan angribe træet. Herudover får du et træværk som ikke kræver den store vedligeholdelse, reparation eller udskiftning.

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe