Hold træerne sunde og raske

Topkapning af træer

Elsker du at gå i haven? Måske du ligefrem vil betegne dig selv som en, der har grønne fingre. Det er skønt at kunne bruge timevis i haven, og for nogle kan det ligefrem virke som en form for meditation. Det er skønt at vide, at det, man går og bruger tid på, også trives, men i nogle tilfælde kan det bare ikke lade sig gøre. Måske du har gamle træer i haven? På et tidspunkt vil du måske opleve råd eller at træet er ved at dø.

Hvis det er tilfældet, er det måske nu, du skal overveje fældning ved hjælp af topkapning. Topkapning af ahorn kræver professionelle folk – det kræver både udstyr og ekspertise, for at det bliver muligt at fælde på små områder. Nogle steder benyttes topkapning som en form for beskæring, men her er der udelukkende tale om en metode som et led i en fældning – for det er enormt hårdt og skadende for træet.

Bidro aflang Ledflex

Hvorfor vælge topkapning?

Måske du tænker på, hvorfor man vil vælge topkapning frem for en almindelig fældning. Topkapning anvendes primært, hvis der er tale om et træ, der skal væltes i et område, hvor der faktisk ikke er plads til, at det kan falde, uden der er risiko for, at det skader noget andet eller rammer for eksempel bebyggelse. Selvom topkapning er en mere omfattende proces, er det mere sikkert, og resultatet bliver også bedre.

Hvis du har et ønske om at få beskåret dine træer frem for decideret at de bliver fældet, kan du få et træplejefirma til at kigge på træerne eller buskene og give en vurdering af, hvad der bedst kan betale sig. Så kan du nyde dine skønne træer i den form, der giver mening og er plads til i din have – måske en fældning eller beskæring ligefrem kan være med til at give lys i hjemmet?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe