Invester i en have, der holder hele året rundt

havevanding

Annonce

Det er rart at have en have, men det er endnu rarere at have en have, der ikke kun er rar at være i om sommeren eller om foråret. Her kan du læse mere om, hvordan du skal tænke, hvis du gerne vil have en have, der holder hele året rundt. Det kan nemlig være en flot investering.  

Invester i ting, der gør dig glad 

Når man anlægger en have, så er det som regel fordi man nyder at opholde sig i en smuk have, men også fordi man nyder at arbejde i den og hygge om den. Det er bare ærgerligt, at den har så kort en sæson. De fleste haver kan nemlig kun bruges om foråret og sommeren, men med nogle få enkle tricks, kan man faktisk udvide sæsonerne en hel del. Det kommer helt an på, hvordan du bruger din have. 

Bidro aflang Ledflex

Det første du kan gøre, er at lave en køkkenhave. En køkkenhave kan give dig selvdyrkede grøntsager og urter, som du kan bruge i dit eget køkken. Dermed så slipper du for at købe ind de grøntsager du selv har, og du kan servere dine gæster et måltid med selvdyrket mad. Dette er et projekt, der er perfekt i efteråret. Hvis du sætter kartofler, kan dette høstes om efteråret, og så giver din have mening også der.  

Du kan også plante træer, der er grønne hele året. Stedsegrønne træer, er et flot tilskud til en have, så man får bevaret noget af det grønne, også om vinteren. Det er også vigtigt at huske, at der er meget forberedende arbejde man kan lave i sin have om efteråret og om vinteren. På den måde sikrer man at haven kommer endnu smukkere frem, når foråret skydes i gang.  

Finansier dine havedrømme 

Det er ingen hemmelighed, at det kan være dyrt at anlægge den perfekte have og vedligeholde den over tid. Det findes der heldigvis råd for. Hvis du gerne vil investere dine sparepenge på en smart måde, kan du nemlig få dem til at vokse over tid. Du har helt sikkert hørt om investering, og måske har du tænkt, at det ikke er noget for dig. Men investering er faktisk for alle, og alle burde lære at investere før heller end senere, så de kan få sine penge til at vokse over tid.  

Novasel - Perskindol

Der er mange måder at investere sine penge på, men hvis du har en haveopsparing, så kan det være værd at kigge nærmere på etf aktier. Her kan du investere dine penge i en fond, der forvalter dine penge over tid, og du får samtidigt spredt din risiko over flere forskellige selskaber. Dermed lægger du ikke alle dine æg i samme kurv.  

Det er heldigvis nemt at lære sig at investere, og du kan enkelt investere online gennem en digital handelsplatform. Der er mange handelsplatforme at vælge mellem, og hvilken du skal vælge, afhænger af hvad du gerne vil investere i. De forskellige platforme har nemlig forskellige selskaber man kan investere i. På eToro kan du for eksempel investere i store internationale selskaber, som Apple og Amazon.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe