Pas på din have hele sommeren (sponsoreret indlæg)

Pas på havens planter hele sommeren. En siveslange kan f.eks. hjælpe med vanding.

Sommeren står for døren! Vinterkulden er efterhånden blevet afløst af varme og forårsregn, og det betyder, at der bliver god tid til at gå i haven og nyde livet.

Uanset om du bor i en villa med tilhørende stor have, passer en nyttehave eller blot vander blomsterne på din altan, er det skønt at kunne være udendørs igen og sysle om dine planter. Men det kræver selvfølgelig også en indsats og noget selvdisciplin at sørge for, at haven bliver en succes hele sommeren igennem. Det kan du læse mere om i denne guide.

Redskaber til haven

For at kunne passe godt på din have, er det typisk vigtigt at have nogle forskellige redskaber. Dette er selvfølgelig forskelligt alt efter hvilke planter, du passer, men der er typisk nogle ting, der går igen fra have til have. For eksempel har langt de fleste haveejere brug for en vandkande, diverse skovle osv. Men der er også andre redskaber, som kan komme dig til stor nytte. Hvis du gerne vil holde din hæk flot og grøn hele året rundt, kan det for eksempel være en god idé at investere i en sivslange til hæk. En sivslange sørger nemlig for stille og rolig vanding, som du selv kan styre med en vandingstimer.

Bidro aflang Ledflex

Kend dine planter

Selvom du har skuret fuldt af forskellige haveredskaber, er det stadig vigtigt at være opmærksom på den enkelte plantes behov. Nogle har brug for gødning, andre skal have meget vand. Og endelig er der nogen, som måske har allerbedst af bare at passe sig selv. Man kan heldigvis finde rigtig meget information på internettet, og forskellige planteskoler kan også være et godt sted at gå hen, hvis du har spørgsmål omkring pasningen af dine planter. Så længe du har fået fat i den rette informationer, skal det nok komme til at gå rigtig godt med din have.

Gødning

For at give din have de optimale betingelser, kan det være godt at få fat i noget gødning. Det er selvfølgelig ikke alle planter, der har behov for det, men mange kan have godt af lidt ekstra næring. Du kan selvfølgelig sagtens købe gødning på forskellige planteskoler. Hvis du bor i nærheden af et landbrug, kan du også spørge, om de har noget, du kan bruge. På den måde kan I hjælpe hinanden, idet landmanden slipper af med overskydende hø og efterladenskaber, mens din have kan få et boost i den rigtige retning.

Bekæmpelse af skadedyr

En af de største plager for haveejere er de skadedyr, som kan rasere om sommeren. Der er få ting så frustrerende som at se sin tomatplante blive fortæret af bladlus eller opleve, hvordan dræbersnegle spiser hele kålhøsten. Heldigvis er der forskellige måder at gribe problemet an på. I nogle butikker kan du købe midler, der virker afskrækkende på forskellige dyr, men du skal selvfølgelig overveje, hvordan du har det med kunststoffer i haven. Lavpraktisk kan en løsning på snegleproblemer også være at ødelægge deres æg, mens nogle bladlus bliver skræmt væk af vand.

Novasel - Perskindol

Når det bliver koldt igen

Det er dog ikke alle planter, der kan holde til at stå udendørs hele året. Det skal du være opmærksom på, når vinteren og kulden en dag banker på døren igen. Det er vigtigt at være opmærksom på den enkelte plante, så der ikke er nogen, der går til i nattefrost. Citrusplanter trives for eksempel meget dårligt med meget vind og kolde temperaturer. Det er derfor vigtigt, at du tager dem indenfor i god tid. Så kan du glæde dig til at sætte dem ud igen til næste sommer.

LÆS OGSÅ: Se hvordan du kan indrette udeområderne med smart belysning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe