Dette kan du gøre for at få et bedre indeklima

tips til et bedre indeklima

Har du tænkt over hvor stor indflydelse indeklimaet har på dit generelle velbefindende? Specielt i vinterhalvåret, når vi i gennemsnit opholder os mellem 80 % og 90 % af tiden indenfor. Dette kan du gøre for at få et bedre indeklima:

Indeklimaet har stor indflydelse på dit velbefindende. Et dårligt indeklima kan resultere fugt og skimmel, men inden det kommer så vidt vil du måske døje med hovedpine, opleve at du sover dårligt og et generelt ubehag. Se her små tips til et bedre indeklima og en hverdag med mindre ubehag og mere overskud.

Bidro aflang Ledflex

tips til et godt indeklima
Du kan roligt invitere frisk luft og dagslys ind i din bolig. Det hjælper til et bedre indeklima – året rundt.

Frisk luft

Frisk luft er altid godt – også for din bolig og dit indeklima. Der skal luftes ud hele året, men når det er vinter og meget koldt, er udluftning i korte men hyppige periode en god ide. Hvis du har mulighed for det så lav et hurtigt gennemtræk, så frisk luft kommer rundt i din bolig. En grundig udluftning på 5-10 minutter 3 gange om dagen er med til at sikre et sundt indeklima.

Fokus på mad og bad

Sørg for at bruge emhætten, når du laver mad. Udover at emhætten mindsker madlugten i køkkenet suger den dampen, så den ikke sætter sig i boligen. Damp opstår også på badeværelset når du tager bad, så hvis der er udsugning på badeværelset, så husk at tænde for den, når du tager bad. Hold døren lukket så dampen ikke spreder sig.

Sørg for en god og hurtig udluftning efter både mad og bad.

Novasel - Perskindol

Undgå temperaturforskel og få et bedre indeklima

Det kan være fristende at skrue ned eller slukke for varmen i rum, du ikke bruger eller sjældent opholder dig i. Men det er ikke en god idé, da temperaturforskel mellem rummene kan resultere i at fugten fra det kølige rum sætter sig. For det bedste indeklima bør du sørge for, at der ikke er mere end et par grader forskel i boligens rum hele året.

Tjek vinduerne

Har din bolig vinduer af nyere dato, er de højst sandsynligt udstyret med en lille ventil. Det er en måde at få frisk luft i boligen, uden at temperaturen sænkes. Sørg derfor for at ventilen er åben.  

Bedre indeklima skal opleves

Indeklimaet påvirkes af flere faktorer. F.eks. kan luftrensende planter bidrage til et bedre indeklima. Også oplevelsen af, at det rum vi opholder os i er rart, påvirker os. Sørg for at der er fri adgang for solens stråler og dagslys. Mange mennesker påvirkes om vinteren af det manglende og korte dagslys. Inviter så meget dagslys ind som muligt ved at trække gardiner fra og vælg vinduer med så stort et glasareal som muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe