Få rigtig badeværelsesbelysning

badeværelsesbelysning

Dit badeværelse har ikke den samme funktion hele tiden. Om morgenen er det det sted, hvor man så hurtigt som muligt skal blive klar til at gå i skole eller på arbejde. Om aftenen omdannes det til en oase til velvære, hvor du kan nyde et afslappende skumbad, mens du læser en god bog.

Rigtig badeværelsesbelysning er både klare loftslamper og spotlights til spejlbelysning. Du kan evt. bruge farvet lys til stemningsskift.

badeværelsesbelysning

Få rigtig badeværelsesbelysning til alle behov

Din badeværelsesbelysning skal kunne tilpasses de forskellige situationer i løbet af dagen. Ved at installere dæmpbar belysning kan man selv bestemme, hvor meget lys , der skal bruges til de forskellige opgaver. Med loftslamper eller indbyggede spotlights får du nemt den almene belysning, der er nødvendig, når man gør sig klar om morgenen eller til rengøring af badeværelset. Med vægbelysning kan du opnå specielle effekter og åbne rummet op. For at skabe en hyggelig atmosfære til dit bad kan du overveje stemningslys, der kan ændre farve. Denne belysning kan nemt tilpasses til din badeværelsesindretning og dit humør. Spejlet er en vigtig del af badeværelset. Og det er derfor vigtigt at have det rigtige lys ved spejlet, som bør belyses ovenfra og fra begge sider. Spejlbelysningen skal lyse på ansigtet for at eliminere alle skygger.

Bidro aflang Ledflex
badeværelsesbelysning
Foto: Duravit

Badeværelseslamper til fugtige rum

På badeværelset er det uundgåeligt, at der både bruges strøm og vand. Et badeværelse inddeles i tre fugtighedszoner, og derfor er badeværelseslamper klassificeret som IP23, IP44 eller IP65. Jo tættere belysningen er på vandhaner og bruser, og jo større risiko der er for at belysningen bliver våd, desto større skal den anvendte IP-klassificering være. IP-værdien angiver lyskildens modstandsdygtighed over for vand. Følgende gælder: Jo højere nummeret er, desto større er beskyttelsen.

Tips til at få rigtig badeværelsesbelysning

  • Den bedste måde at oplyse et spejl på er fra toppen og fra begge sider. Spejlbelysningen skal lyse på ansigtet for at eliminere alle skygger.
  • Det er en fordel at supplere almen belysning med opgavebelysning til barbering eller lægning af makeup.
  • En væglampe kan give smukke lyseffekter og åbne rummet for at skabe stemning.
  • Bruseren er et andet område til opgavebelysning. Installer en eller to indbyggede spotlights med IP65 over bruseren og i nærheden af badet.
  • Installer lysdæmperkontakter i badeværelset for at få fuld kontrol over den mængde lys, som du ønsker eller har brug for på et givent tidspunkt.
  • Skab den perfekte følelse af velvære i dit badeværelse med WarmGlow. Uanset hvor klart de dæmpbare lyspærer skal lyse: De giver altid et helt perfekt hyggeligt lys – jo mere du dæmper lyset, desto varmere bliver det.

Læs også – Sådan får du rigtigt lys i køkkenet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe