Få rigtig belysning i soveværelset

Belysning i soveværelset

Dit soveværelse er ikke kun et sted at sove. Det er dit personlige tilflugtssted, hvor du kan slappe af, se TV eller læse en bog.

Soveværelset er et fristed, der kræver nøje udvalgt belysning, så du kan skabe den perfekte stemning, hvor du kan føle dig godt tilpas.

belysning
Foto: Flügger

Vores idéer til soveværelsesbelysning omfatter soveværelseslamper, vægbelysning og sengelamper, som skaber en virkelig smuk effekt og en varm og hyggelig stemning og giver dig mulighed for at designe dit drømmesoveværelse.

Bidro aflang Ledflex
belysning
Foto: Nordal

Ideer til at få rigtig belysning i soveværelset

Når du skal vælge soveværelsesbelysning handler det helt grundlæggende om at vælge blødt og varmt lys. Hvad enten du står op om morgenen, mens det stadigt er mørkt udenfor, eller du skal på toilettet i løbet af natten, eller du kan lide at læse i sengen om aften. Lys, der blænder, er ubehageligt. Vi anbefaler, at du vælger en dæmpbar loftslampe til soveværelset, så du kan tilpasse lysniveauet til dine behov – som f.eks. at lede efter de manglende sokker eller rede sengen.

belysning i soveværelset

Afhængigt af hvad du foretrækker, kan du vælge mellem væglamper eller sengelamper på hver side af sengen. Så kan du og din partner læse eller arbejde uden at forstyrre hinanden. På nogle væglamper kan lyset også justeres, så det f.eks. rettes mod din bog. Her anbefaler vi LED-lamper , da de giver et varmt hvidt lys og samtidigt er energibesparende. Afhængigt af størrelse og møblering kan du bruge forskellig belysning i dit soveværelse for at skabe effekter og en hyggelig stemning.

sengelampe giver rigtig belysing i soveværelset
Foto: Roomstore

Alternativ belysning

Har du nogensinde tænkt på at installere lys i din garderobe? Det gør det lettere at finde de ting, du skal bruge – selv tidligt om morgenen. Hvis du har en lænestol eller en sofa stående i soveværelset, kan du fremhæve den ved at installere gulvlamper eller bordlamper. Det samme gælder for malerier, fotografier eller spejle, som pynter dine vægge: Med vægbelysning og clip-on-lysarmaturer kan du fremhæve dine personlige favoritter.

Novasel - Perskindol

Nedenstående lamper er velegnede til at få rigtig belysning i soveværelset:

  • Sengelamper på sengebordet
  • Indstillelig vægbelysning på begge sider af sengen
  • En gulvlampe ved siden af lænestolen eller garderoben
  • Installeret lys i garderobeskabet

Læs også om rigtigt lys i stuen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe