Fem tips til indendørs maling

Maling er en nem og billig løsning, som giver dit hjem et nyt udtryk på blot et par dage. Se de fem tips til indendørs maling.
Maling er en nem og billig løsning, som giver dit hjem et nyt udtryk på blot et par dage.

Der skal knald på farverne i boligen. Få her fem gode tips til indendørs maling.

Farver hitter i de danske hjem. Det ses især på væggene, som skal være alt andet end hvide. Tendensen, som har været under opsejling i flere år, er kommet for at blive. Det mærker man især hos malingproducenten Jotun og byggevarehuset BAUHAUS, som her giver deres bedste tips til at male med farver indendørs.

De hvide vægge har for alvor fået farverig konkurrence i de danske hjem. Malerpenslen bliver dyppet i alverdens farver som aldrig før. Hos malingproducenten Jotun tiljubler man tendensen og er sikker på, at de farverige takter er kommet for at blive. Der er ingen tvivl om, at danskerne vil have farver, og jeg er sikker på, at de farvede vægge vil være et hit længe endnu. I år er det især de lækre, rolige og dybe farver i blålige og grønlige nuancer, der hitter. Og så skal de gerne have en mat finish, fortæller Dorthe Lund, salgs- og marketingdirektør hos Jotun.

Bidro aflang Ledflex

Hvis du også overvejer at hoppe med på den farvede trend, kan du sagtens selv gå i gang med projektet.

Vil du være sikker på, at dine farvestrålende vægge tager sig bedst ud, så se lige de fem tips til indendørs maling her. De er inspireret af Jotuns og BAUHAUS.

1. Vær ikke bange for at følge moden

Der findes selvsagt et væld af farver, og det kan føles overvældende at skulle vælge. Det er selvfølgelig vigtigt, at du er tro mod din egen stil, men du skal samtidig ikke være bange for at følge moden. Skulle uheldet være ude, og du bliver træt af farven hurtigt, kan du altid male om og gå med et mere sikkert valg senere hen.

Novasel - Perskindol
Fem tips til indendørs maling.
Prøv at male både vægge, døre og karme i samme nuancer.

2. Maling er ikke kun til væggene

Når vi snakker maling, forbinder vi det ofte med væggene, men hvorfor stoppe der? Du kan skabe et helt særligt udtryk ved også at male loft, gulv, døre eller dørkarme. Du kan fx male væg og dør i samme farve for at skabe en flot sammenhæng i rummet, eller du kan male dem i forskellige farver for at skabe kontrast. Pas dog på med at vælge farver, der er for langt fra hinanden. Nuancer, der læner sig op ad hinanden, vil sikre god sammenhæng og harmoni i rummet.

Fem tips til indendørs maling
Et godt råd er at holde sig i samme nuancer. Det skaber en fin balance i indretningen.

3. Leg med glans

Hvis du vil holde dig til én farve, men samtidig skabe kontrast i hjemmet, kan du arbejde med forskellig finish i stedet for farver. Du kan fx male en enkelt væg i din foretrukne farve kalkmaling og male de resterende tre vægge med almindelig vægmaling i samme farve. På den måde vil kalkvæggen skabe en flot kontrast, mens de resterende vægge skaber ro og harmoni.

Maling er en nem og billig løsning, som giver dit hjem et nyt udtryk på blot et par dage. Se de fem tips til indendørs maling.
Maling er en nem og billig løsning, som giver dit hjem et nyt udtryk på blot et par dage.

4. Brug den rigtige maling til den rigtige opgave

Selvom både farve og finish er vigtige parametre, er det mindst lige så vigtigt, at du vælger den rigtige maling til den rigtige opgave, da maling har forskellig slidstyrke. Skal du fx male et bryggers, hvor hjemmets beboere dagligt skal ind og ud, bør du vælge en maling, der er robust i overfladen og lige til at tørre af. Skal du derimod male en opholdsstue, som ikke indbyder til vilde aktiviteter, kan du vælge en mat farve, som giver en smuk overflade. Er du i tvivl, om du vælger den rigtige maling til formålet, bør du altid få professionel vejledning.

Læs de fem tips til indendørs maling.
Malling er nemt at bruge i indretningen.

5. Prioritér forarbejdet

Det færdige resultat bliver aldrig bedre end dit første udgangspunkt. Derfor er det vigtigste råd at gøre dit forarbejde ordentligt. Sørg for, at alle huller er spartlet, væggen er ordentligt rengjort, og malertapen sidder lige. På den måde sikrer du, at din drømmefarve kommer til sin ret i dit nymalede hjem.

LÆS OGSÅ: Arbejder du i perioder hjemmefra, så få tips til indretning af hjemmekontoret her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe