5 GODE TIPS TIL HAVEN I JULI

Havearbejde i juli måned - se her hvordan du får hjælp til haven.

(sponsoreret indhold)

Sommeren er over os og kombinationen af sol og regn gør bare, at haven har det med at gro en smule hurtigere end normalt.

5 gode tips til haven i juli

Vi har om sommeren fri fra arbejde og uddannelse og har derfor en masse ting vi med fordel kan dyrke. Med dette sagt må vi ikke glemme at prioritere haven en smule alligevel, for den skal jo nødig gå til. Man er altså stadig forpligtet til at passe haven og du kan derfor her finde fem tips til hvordan du tager tyren ved hornene, og behersker haven i juli måned.

Bidro aflang Ledflex

En hjælpende hånd

Havearbejde kan om sommeren godt gå hen og blive et benspænd for alle de andre ting man har af planer. Derudover er der jo ofte så varmt at havearbejdet tilmed altid er en workout i sig selv. Og de fleste kan højst sandsynligt nikke genkendende til hellere at ville nyde vores fridage med venner og familie. Det kan altså med andre ord være anstrengende at skulle bekymre sig om haven i disse sommertider. Derfor er et tip at få dig en privat havemand. Her kontakter du privatpersoner som har meldt sig frivilligt til, at hjælpe dig med de hjemmeopgaver du ikke selv ikke selv ønsker at udføre.

Krydderurter

Sommeren er som sagt over os og det er nu blevet så varmt at det er tid til krydderurter. Juli måned er nemlig kendetegnet ved sommer og sol. Her kan krydderurterne med fordel pryde terrassen eller altanen og egner sig perfekt til den klassiske grillaften en varm sommeraften. Det er den ideelle tilføjelse til sommeren – i en lækker sommersalat, dressing eller blot som en æstetisk tilføjelse til serveringsfadet. Der er ihvertfald ingen tvivl om at krydderurter hører juli måned til. Det dufter dejligt og pynter så fint og de er til at plante i både altankasser og potter. Så få endelig gang i de grønne fingre og få plantet dig en krydderurt eller to. Dine gæster vil komme til at elske det.

Selvkørende plæneklipper

Der er ikke noget værre end hvordan græsplænen vokser i løbet af den danske sommer. Følelsen af en varm sommerdag med plæneklipperen i hænderne – man kampsveder og ved at det bestemt ikke er sidste gang. Så hvis ikke allerede du har opgivet at gøre det selv, så gør det nu og skaf dig en robotplæneklipper så den kan gøre det sure arbejde for dig. Derudover er der mange af os danskere der hver sommer går og døjer med pollenallergien. Så hvis du oveni købet er allergisk overfor græs, ville robotplæneklipperen gøre underværker. Og der vil pludselig også være mere tid til at prioritere de ting du rent faktisk nyder at gøre om sommeren. At slå græsset inden der kommer gæster skal ihvertfald ikke længere være en bekymring – den klarer det for dig og du kan hermed nyde synet af en altid nyklippet græsplæne. Du kan også bestille en handyhander til at klare opgaven for dig til billige græsslåning priser.

Novasel - Perskindol

Skær ned på frugten

Har du frugttræer i haven vil du bemærke at der er masser af skud på dit træ og de producerer også flere end de har kræfter til at udvikle. Derfor er det en god ide at fjerne de nyeste skud, hvilket giver dit træ kræfter til at fokusere på de tilbageblivende skud og gro ordentlige frugter. Du vil på sigt blive rigtig glad for det og du vil hurtigt kunne se resultater. Med blot lidt ekstra arbejde, vil du kunne se flere æbler, pærer eller hvad end for nogle frugter du dyrker i din have. Og hvem vil ikke gerne have et par ekstra æbler til æbletærten? Det er ihvertfald noget der virkelig hører sommeren til.

Hjælp din rhododendron

Planter kræver opmærksomhed, pasning og pleje. Så når du planter noget grønt i din baghave så vær opmærksom på hvordan den trives bedst. Her får du et tip til hvis du har rhododendron i din baghave. Det er nemlig at være opmærksom på at tjekke dine rhododendron-planter for visne blade. Disse kan nemlig med fordel plukkes, hvortil der først og fremmest vil komme kraftigere skud og derudover vil komme lige så mange blomster til næste år. Og det er der jo ingen der vil sige nej til. For rhododendron-planten er så fin at se på med dens lilla blomster, som gør den til den klassiske plante som mange danskere dyrker i baghaven. Et ekstra godt tip til din rhododendron er at den kræver sur jord. Drys eventuelt din plante med grannåle, som nemlig bliver til sur jord når de nedbrydes. Så smid endelig ikke det visne juletræ ud, men gem det med fordel til din rhododendron-plante. Herved sørger du for at din rhododendron ikke tørrer ud og dit gamle og visne juletræ får et formål.

5 gode tips til haven i juli – Læs også hvordan du kan forlænge aftenerne på terrassen med en terrassevarmer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe