Kalk i toiletkummen – sådan undgår du kalkplamager.

Toiee Toilet Plug sætter toilettet i blød og fjerner kalk og kalkplamager.
En toiletballon er en dansk opfindelse, der gør det nemt at afkalke hele toiletkummen. Resultatet er ingen kalk eller kalkplamager.

Dansk opfindelse sikrer rene toiletkummer og tager kampen op mod kalk i toiletkummen.

Toiee Toilet Plug sørger for ren toiletkumme uden kalk og kalkplamager.
Trygve Thykjær har opfundet en toiletballon, der lægger hele toiletkummen i blød. Resultatet er en toiletkumme, der er så fin som ny og uden kalkplamager.

Når en gryde er svær at få ren, sættes den i blød. For opfinderen bag en rengøringsgadget var det indlysende, at samme metode kunne bruges til toilettet. Toiee Toilet Plug fjerner kalk i toiletkummen og forhandles nu landet over.

En håndpumpe, en slange og en kraftig gummiballon. Det kan umiddelbart lyde som rekvisitter til en af Egon Olsens mange planer, men faktisk danner de tre elementer grundstenene i en dansk rengøringsopfindelse. Opfindelsen er en specialudviklet toiletballon, som gør det enkelt at blive fri for kalkplamager og okkerrander i toilettet.

Bag opfindelsen står den 67-årige Trygve Thykjær, der fik ideen efter vedvarende irritation over ikke at kunne slippe af med kalkplamager i en toiletkumme.

Bidro aflang Ledflex

– Ligegyldigt hvor mange rengøringsprodukter og gamle husråd jeg brugte, var der intet, der virkede. Pludseligt fik jeg ideen om at lægge hele toilettet i blød. Hvis man har en gryde, der er brændt på, stiller de fleste den jo også i blød med opvaskemiddel i. Det samme måtte kunne gøres med toilettet, fortæller Trygve Thykjær og fortsætter:

– Jeg forsøgte uden held at stoppe afløbet med en klud i en pose. Så kom tanken om balloner, og det lykkedes mig efter mange forsøg og ved hjælp af forskellige remedier at puste en ballon op helt nede i vandlåsen. Det holdt fuldstændig tæt, og efter blot en time i blød var toilettet igen lige så rent og uden kalk, som da jeg købte det.

Tiden klarer arbejdet

Trygve Thykjær har brugt de seneste år på at fintune sin opfindelse, og nu er resultatet, Toiee Toilet Plug, at finde på hylderne hos mere end 200 byggemarkeder landet over. Også udlandet er begyndt at vise interesse for toiletpluggen. Det gælder ikke mindst lande med et særlig højt kalkindhold i vandet. Den første udenlandske ordre er leveret til en forhandler i Schweiz.

Novasel - Perskindol

Toiee Toilet Plug fungerer ved, at man nedsænker den specialudviklede ballon i vandlåsen, hvorefter ballonen pumpes op, så den lukker vandlåsen til. Herefter fyldes toiletkummen med vand, og man tilsætter det specialudviklede toiletrensemiddel. Toilettet står på den måde i blød, og her lader man det passe sig selv i en times tid, eventuelt natten over. Efterfølgende fjernes toiletballonen, og resultatet er en ren kumme fri for kalkplamager og rødbrune render.

– Det kræver ikke knofedt eller lang tid. Man lader jo egentlig bare tiden lave arbejdet, præcis som når man stiller en gryde i blød, siger Trygve Thykjær.

Toiee Toilet Plug koster fra 199 kroner, mens Toiee Special WC Rens fås fra 79,95 kroner. Produkterne kan købes i byggemarkeder over hele landet samt online, herunder i byggemarkedernes webshops. Yderligere information findes på toiee.dk.

Toiee Danmark ApS er en fremadstormende iværksættervirksomhed, der online og via byggemarkeder over hele landet sælger egenudviklede opfindelser til toilet og afløb samt tilhørende rengøringsprodukter. Firmaet har opfundet Toiee Toilet Plug, som benyttes til at stoppe toiletafløbet og dermed muliggøre en komplet rengøring, samt Toiee Drain Plug, der benyttes til at spærre kloakrør og toilet for tilbagestrømmende vand i forbindelse med skybrud. www.toiee.dk

Læs også hvordan du forbedrer tilstandsrapporten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe