Få rigtig udendørsbelysning

rigtig udendørsbelysning

At få rigtig udendørsbelysning handler bl.a. om at kunne nyde at være udenfor i længere tid. Husk også, at lys har en præventiv effekt i forhold til indbrud.

Uanset om du har en stor eller lille have, kan det rette lys skabe stemning for stunder med venner og familie på terrassen og i haven. Sørg for at få rigtig udendørsbelysning.

Lys mod indbrud

Tyve arbejder bedst uforstyrret. Med belysning kan du mindske risikoen for indbrud

Kombiner en bevægelsessensor med udendørs belysning – både foran og bagved huset – så lyset automatisk tændes, hvis en ubuden gæst lister sig ind på grunden. Sæt samtidig en timer på det indendørs lys, for det er tydeligt, at huset er tomt, når der er helt mørkt indenfor. Placer lysene, så tyven ikke kan få ro til at arbejde i mørket.

Tips til at få rigtig udendørsbelysning

solcelle udendørsbelysning

Brug indirekte belysning til at få din have til at stråle

Den indirekte belysning er god til at skabe atmosfære, mens den direkte belysning er mere funktionel. Du kan gemme lysarmaturerne bag et buskads eller levende hegn eller rette dine lysarmaturer mod din terrassevæg for at få det optimale ud af din situation. Undgå at rette det skarpe lys direkte mod dine gæster, så de bliver blændet.

LED-havelamper giver en eventyragtig effekt

Alt afhængigt af din haves bredde kan du få brug for flere havelamper. Sørg for at vælge LED’er, da de holder længere og er mere energibesparende end glødepærer. Soldrevne havelamper indfanger solens energi om dagen, så du kan nyde en smuk, atmosfærefyldt belysning til langt ud på natten!

udendørsbelysning

Hvor skal du placere dine udendørslamper?

Brug indirekte belysning til at få din have til at stråle.

For at de kan fungere godt og give dig både sikkerhed og behagelighed, er det vigtigt, at du placerer dine udendørslamper korrekt. Nogle områder, der bør være oplyste om natten, er:

  • indgangsdøre
  • garageområdet
  • hushjørner

Læs også – Sådan får du rigtig belysning i køkkenet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev