Brug disse nemme tips til at spare på elregningen

TV styres fra fjernbetjening

Der er flere gode grunde til at spare på den energi, der bruges i boligen. Men selv om viljen er der, kan det være svært at finde ud af, hvad der er mest effektivt. Uden du føler, det har for store ændringer i din levemåde. Her får du nemme tips der sparer på elregningen.

Du behøver ikke foretage de store ændringer i hverdagen for at spare penge på f.eks. elektriciteten. Strømforbruget er nemlig påvirket af vores adfærd. Så det handler i bund og grund om at få nogle gode vaner, og det er som oftest ved blot at justere lidt på familiens adfærd.

Bidro aflang Ledflex

Køleskabet forbruger mest

Køleskabet sørger konstant for at holde samme lave temperatur og slukkes selvfølgelig aldrig. Det er et af de produkter, der bruger mest strøm i hjemmet. Du kan sørge for at det ikke bruger mere strøm end nødvendigt, ved at indstille køleskab og fryser rigtigt. Indstil køleskabet på 5 grader og fryseren på -18 grader. Hvis temperaturen er lavere vil det resultere i højere strømforbrug.

Tip til køleskabet og elregningen:
Tø dine frostvarer op i køleskabet. På den måde hjælper du køleskabet med at holde det koldt, og det bruger ikke mere strøm. På samme måde bør du undgå at lægge varme madvarer i køleskabet, da det vil bruge ekstra strøm for at holde temperaturen nede.

Brug forvarmen i ovnen

Hvis du sætter maden i ovnen når du tænder den, kan du spare på den strøm, der bliver brugt til at varme ovnen op. Selv om din opskrift siger, at maden skal ind i en forvarmet ovn, betyder det oftest ikke noget, hvis din ret skal have mere end 15 min.

Kig på TV’et

TV-apparaterne er i dag mere energivenlige end tidligere, til gengæld har mange husstande flere TV-apparater. Derfor falder energiforbruget ikke i husstanden.

Novasel - Perskindol

Når du ikke kigger på TV, bruger TV’et faktisk stadig strøm. Det gør det, fordi det går på standby funktion. Hvis du slukker for TV’et, kan du altså spare på elforbruget. Det samme gør sig gældende for andre elektriske apparater som spilkonsoller og musikanlæg.

LED-pærer vinder ind

LED-pærer er dyrere at købe end elsparepærer. Til gengæld er de en billigere løsning i længden, da de holder dobbelt så læne som almindelige sparepærer.

Tjek elforbruget jævnligt og spar på elregningen

Undersøgelser har vist, at alene det at være opmærksom på sit elforbrug medfører en strømbesparelse på ca. 10%. Du kan holde øje med dit elforbrug ved at holde øje med din elmåler. Du kan også sammenligne dine elregninger, for at få en idé om det generelle forbrug af strøm. Flere energiselskaber har åbnet for muligheden at følge husstandens elforbrug online. På den måde kan du hurtigt tjekke udviklingen. Er der pludselig store udsving i dit forbrug, er der måske et elektrisk apparat der er i stykker. Det er under alle omstændigheder en måde at blive opmærksom på forbrug og vaner.

Få nemme tips der sparer på elregningen ovenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe