Undgå typiske fejl når du lægger fliser i indkørslen

fliser i indkørslen
Undgå typiske fejl når du lægger fliser i indkørslen.

Skal du have anlagt nyt uderum eller trænger indkørslen og terrassen til nye fliser eller til at få et nyt look? Se her hvad du bør være opmærksom på, så du kan undgå de typiske flisefejl.

Start med en kantsikring

Skal du have lavet indkørslen med fliser, er noget af det vigtigste en kantsikring. Kantsikringen sikrer, at stenene ikke med tiden begynder at skride. Du kan lave en kantsikring ved at støbe den i beton.

Bidro aflang Ledflex

Vær opmærksom på fald

Sørg for at der er et fald på indkørslen, der vender væk fra huset. Så undgår du at vand samler sig ved soklen. Det kan med tiden give skader på sokkel og på hus, hvis faldet vender den forkerte vej.

indkørsel flisebelagt

Valg af fliser

Der findes et kæmpe udvalg af fliser – også til udendørsbrug. Du bør dog være opmærksom på, hvad du skal bruge fliserne til. Du bør sikre dig den korrekte tykkelse og størrelse, så du er sikker på, at de er egnede til at bruge i en indkørsel. Forhør dig hos din forhandler og oplys hvad fliserne skal bruges til.

Kørespor i indkørslen

Selv om du har valgt korrekte fliser til indkørslen og gjort dig umage med at lægge dem, kan der efter nogle år opstå kørespor. Kørespor er når en eller flere fliser får sat sig og synker, så der dannes et kørespor. Det er ikke særlig pænt, og det bedste råd er ganske enkelt at fjerne fliserne i det område og sørg for at underlaget bringes i orden igen.

Novasel - Perskindol

Fiberdug eller ej under fliser

Brugen af fiberdug var på et tidspunkt populært at bruge under f.eks. stier med granitskærver, indkørsler m.m. Fiberdugen bruges for at mindske vækst af ukrudt.

For at fliser skal ligge mest stabilt oven på afretningslaget, anbefaler flere brolæggere ikke at bruge fiberdug under fliser til indkørsel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe