3 tips til en pænere have

Hold haven og omgivelserne pæne. Få tips til en pænere have her.
tips til en pænere have. Se hvad du kan gøre for at holde haven pæn.

Ønsker du et flot hjem, der både føles imødekommende og rart at være i? Så er det essentielt, at du har fokus på din have, såvel som dit hjem.

Haven har en kæmpe indflydelse på husets overordnede helhedsindtryk. Det er noget af det første man ser, når man ankommer til en bolig. En usoigneret have afsætter et signal om, at man ikke har styr på tingene. Vi har derfor samlet 3 tips til en pænere have.

Læs med her – og få 3 tips til en pænere have.

Bidro aflang Ledflex

1 Hold det simpelt eller hold det vedlige

Havearbejde er for mange mennesker en elsket aktivitet, og for mange andre en hade-aktivitet. Det kan derfor være meget varierende, hvad den enkelte husstand kan overskue af vedligeholdelse. Ønsker du en flot have, der føles behagelig at være i, så er det essentielt, at haven reflektere dit personlige engagement.

Der er væsentlige mere arbejde i at vedligeholde en have, der har mange buske, planter, bede osv. Er disse elementer dog flot vedligeholdt, så kan det give fantastiske resultater. Lader du dem derimod gro som de vil uden at trimme og pleje, vil resultatet derimod virke stikmodsat.

Er du derfor ikke klar til forpligtelsen i at have stor have med mange detaljer, så vil du stå meget bedre, hvis du holder din have simpel uden blomster og andre detaljer. En simpel have bestående af rent græs og nogle enkelte buske og træer, alt efter personlig smag, er meget lettere at vedligeholde. Det vil efterlade et rent og minimalisk udseende, der vil få din have til at fremstå meget pænere.

Novasel - Perskindol
Tænk over hvordan du indretter din have. Plant ikke mere end du kan overkomme at vedligeholde.
Tænk over hvordan du indretter din have. Plant ikke mere end du kan overkomme at vedligeholde.

2 Tagrenderne gør en forskel

Ønsker du den bedste ydre præsentation af din bolig, så er det væsentligt at kigge på dine tagrender, såvel som din have. Der er mange, der ikke tænker over det, men tagrender har en stor indflydelse både praktisk og kosmetisk på din bolig og have.

Det kan nemlig have store konsekvenser for din bolig, hvis dine tagrender er i dårlig stand. Dette kommer af, at den både beskytter husets facade, vinduer, sokkel og hvordan nedbør bliver transporteret ned i haven. Dårlige tagrender kan i de værste tilfælde risikere fugtskader i din bolig, som kan udvikle sig til skimmelsvamp. Dette vil både have konsekvenser for husets indeklima og din personlige økonomi, når skaden først er sket. Hvis du er i tvivl om dine tagrender kan håndtere utætheder, bagfald eller overkapacitet, så anbefaler vi, at du får dem tjekket igennem for bygningsfejl.

Æstetisk kan nye tagrender betyde rigtig meget for helhedsindtrykket af din bolig. Ved at investere i nogle af høj kvalitet, så kan du være sikret på længere sigt både kosmetisk og praktisk.

3 Nye havemøbler

Valget af havemøbler er en af de vigtigste elementer i forbindelse med at få en flot og imødekommende have. Det rette valg af havemøbelsæt kan ikke bare påvirke den overordnede præsentation af haven. Det kan også skabe et samlingspunkt, der passer ind på både store græsplæner og små terrasser.

Alt efter husets design og personlig smag, så kan man finde et stort udvalg, der alle kan efterlade smukke og unikke indtryk. Uanset om du ønsker et rustikt design eller noget der virker mere luksuriøst, så kan du her finde inspiration til unikke havemøbler, som passer til din personlige stil.

Brug de 3 tips til en pænere have og gør det nemmere for dig selv.

Vælg den rigtige hæk – se mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe