Drømmehaven er lige uden for havedøren. Selv om årets første måneder kan virke mørke, våde og triste, er vinteren en god tid at planlægge drømmehaven.

Se her – derfor skal drømmehaven planlægges om vinteren

Dine havedrømme kan få frit spil lige nu. Alt er bart i haven på denne årstid i årets første måneder, selv om der allerede er begyndt at komme små forårsbebudere op ad jorden allerede. Og derfor skal du planlægge drømmehaven om vinteren; det er ganske enkelt nemmere at drømme om og planlægge, hvad du kan bruge den bare plads til.

Skal drømmehaven planlægges om vinteren

Når haven er bar kan du lade idéerne blomstre og måske finde plads til dit rhododendronbed, krydderurtebed eller tænke over indretningen af havens nye hyggehjørne. Tag en runde i den bare have og lad fantasien få frit spil.

Indret i etaper

Skal du have ny anlagt have eller mangler idéer til haveindretning, kan du med fordel kontakte en havearkitekt. Du kan vælge at lægge en plan, der strækker sig over et par sæsoner, hvis det er store ændringer. Det kan nemlig hurtigt blive en bekostelig affære, men med en haveplan kan du tage det i etaper for at nå det ønskede mål.

Når du spørger en fagmand til råds, får du også vejledning om, hvilke planter og blomster der blomstrer hvornår. På den måde kan du med planlægning få en blomstrende have længst muligt. Husk at også højde på planterne har betydning for hvordan indtrykket bliver, og derfor er det en god idé at rådføre sig med en fagperson.

Du kan også få gode råd i forhold til planter og farvesammensætning hos dit plantecenter.

Derfor skal du planlægge drømmehaven nu. Det er nemmere at forestille sig når haven er helt bar om vinteren.
Når haven er vinterbar, kan du bedre forestille dig hvor din nye hyggekrog eller nye bed skal placeres. Så derfor skal du planlægge drømmehaven nu.


Læs også havetips der tyvstarter foråret.

Se havevejret her.