Havetips der tyvstarter foråret

Havetips der tyvstarter foråret med forårsløg allerede i februar. Du får let fornemmelsen af forår med skønne forårsløg. Brug dem både ude og inde.
Havetips der tyvstarter foråret i februar.

Med havetips der tyvstarter foråret er du lidt tættere på haveglæderne og en ny havesæson.

Længes du efter forår er her havetips der tyvstarter foråret.

Driv foråret frem

Inden døre kan du få et tidligt forår ved at drive grene til en tidlig blomstring. Klip grene fra f.eks. mirabel, forsytia, troldnød og kirsebærkornel og sæt dem i vand inde i varme. Du kan selvfølgelig også nyde forårsløg som krokus, vintergækker, perlehyacinter der vil blomstre hurtigt inden for. Havetips der tyvstarter foråret – en let vej til forårsglæde inden for – og også ude på terrassen eller foran hoveddøren.

Havetips tyvstarter foråret med rabarberskud

Milde lyserøde rabarberskud kan drives frem, inden det rigtig bliver forår. Grav en stump rod af din rabarberplante op, og sæt den i en spand eller krukke, som du placerer i en mørk og kølig kælder eller overdækket i drivhuset. Efter høst kan rodstumpen genplantes ude i haven.

Nye og gamle fuglekasser

Holder du af fugle i haven og skal have nye fuglekasser op, skal det gøres her i februar. Så kan fuglene nå at vænne sig til dem, inden ynglesæsonen begynder. Er de gamle fuglekasser fine nok, kan du overveje at rengøre dem. Tag engangshandsker på, så du undgår snavs og fuglelopper, og tøm det gamle redemateriale ud af kassen. Skold evt. kassens indre, så den bliver ordentlig ren.

Bekæmp skvalderkål

Havetips der tyvstarter foråret. Skvalderkål kan synes næsten umuligt at komme af med i haven. Start i det helt tidlige forår med at fjerne så meget som muligt.
Skvalderkål kan synes næsten umuligt at komme af med i haven. Start i det helt tidlige forår med at fjerne så meget som muligt.

Forårsløg og skvalderkål er sikre tegn på forår. Det er bedst at bekæmpe skvalderkål lige fra starten, og de kan allerede være i gang med at gro her i februar. Fjern alle blade, hug udløberne over og træk rødder op. Jorden er fugtig nu og uden mange andre planter, så det gør arbejdet lettere.

Novasel - Perskindol

Havetips – Ny start for plæneklipperen

Nåede du det ikke inden vinteren er nu et godt tidspunkt at gøre plæneklipperen klar. Giv den et eftersyn eller lad et værksted slibe knivene, så den er skarp og smurt, når den skal i brug. Du tyvstarter foråret og er klar til ny havesæson.

Havetips – Et vildnis af blåregn

Havetips der tyvstarter foråret. Tyvstart foråret i februar. Det er godt at beskære blåreng både i august og i februar, ellers kan den udvikle sig til et vildnis.
Blåregn kan beskæres i august og i februar for at undgå et vildnis.

Ved forkert beskæring kan blåregnen udvikle sig til et vildnis. Det er bedst at afkorte de lange årsskud i august og så afkorte dem yderligere igen her i februar, så der kun er tre-fire knopper tilbage på hvert skud. Men undgå at skære sidste års lange skud helt væk, for det er de inderste knopper på disse skud, der danner blomsterne.

Læs også hvordan du får de tidligste kartofler her.

Du kan tjekke havevejret her

author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

[yikes-mailchimp form=”1″]

Jøhl – Grethe