Dræbersnegle: Haveejernes plage

Dræbersnegle formerer sig hurtigt - en dræbersnegl kan lægge op til 400 æg.

En Dræbersnegl lægger op til 400 æg, så har du bare to Dræbersnegle i din have, kan det teoretisk blive til 800. Derfor kaldes de også for haveejernes plage.

Den Iberiske Skovsnegl – også kaldet Dræbersneglen – er en plage for mange haveejere. Sneglene har en god appetit og kan rasere køkken- og prydhaver, og også fortrænge andre snegle som f.eks. Vinbjergsnegle.

Hver Dræbersnegl lægger op til 400 æg, så det kan i teorien blive til rigtig mange, hvis du ikke tager affære.

Bidro aflang Ledflex

Dræbersnegle: Haveejernes plage

Ved at bekæmpe sneglene så snart de kommer i din have, kan du være med til at holde dem nede på et acceptabelt niveau, for det er næppe muligt helt at udrydde Dræbersneglen i Danmark.

Dræbersneglen er let at genkende. Det er en stor snegl uden hus. Farven er typisk brunrød, men kan lokalt variere fra orange til næste brunsort.

Se tips til hvordan du slipper af med Den Iberiske Skovsnegl; dræbersnegle: Haveejernes plage her.

Novasel - Perskindol

Se også Naturstyrelsens pdf. om skovens kryb.

Faktaboks:

  • Dræbersneglen – også kaldet iberisk skovsnegl:
  • Dræbersneglen, som også kaldes ibirisk skovsnegl findes i mange danske haver. I Danmark går den mest under navnet dræbersnegl.
  • Dræbersneglen er en invasiv art – altså en indvandret art, som ikke er naturligt hjemmehørende i den danske natur – som man forsøger at holde nede for at værne om den biologiske mangfoldighed. Sneglen er uønsket af flere årsager.
  • Haveejere oplever masseforekomst af dræbersneglen, som både ødelægger køkkenhaven og prydplanter, men sneglen har også potentiale til at forrykke vores økosystem, fordi den fx kan få held til at fortrænge den sorte skovsnegl, der er naturligt hjemmehørende i Danmark.
  • Man mener, at dræbersneglen er kommet hertil fra Sydfrankrig og Den Iberiske Halvø. Man fandt den første dræbersnegl i Danmark i 1991.
    Kilde: Miljøstyrelsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe