Få det meste ud af din have

have

Få det meste ud af din have, og oplev hvordan haven både giver afslapning og afstresning.

Har du grønne fingre? Så kender du sikkert godt til følelsen af at bruge en masse tid i haven. Det er en måde, hvorpå du kan slappe af, selvom du er aktiv. Havearbejde behøver ikke være fysisk hårdt, selvom nogle facetter af havearbejde kræver lidt fysisk aktivitet. Din have har et potentiale, hvor der nærmest er uendelige muligheder for, hvad du kan gøre. Du kan lave forskellige bede, have jern i haven eller plante en masse forskellige frugter, grøntstager og urter. Det er helt op til dig selv, at få det meste ud af din have!

Haven er et frirum

Der er mange, der føler, at haven er et frirum, hvor man kan slappe af og nyde sig selv og naturen. Det er faktisk bekræftet af videnskaben, at haven kan fungere som terapi, hvor man kan finde ro og fred, og på den måde gøre sig selv en stor mental tjeneste ved at bruge noget tid i haven.

Bidro aflang Ledflex

Mere specifikt siger den britiske undersøgelse fra tænketanken, King’s Fund, at havearbejde skal sættes på recept. De henviser til en videnskabelig artikel fra forskere i Westminister og Essex, som påpeger, at 30 minutters havearbejde om ugen kan hjælpe med alt fra depressioner til vrede.

De fysiske fordele

Der er ligeledes nogle fysiske fordele, når du beskæftiger dig med havearbejde. Havearbejde vil gavne dig fysisk, når der skal rykkes rundt, plantes om og så videre. Der er så mange forskellige muligheder i din have, at der er næsten ingen grænser er for, hvad der kan ske i din have. Du kan personliggøre din have så meget, som du ønsker. Det kan blandt andet ske ved hjælp af forskelligt tilbehør til haven.

Få det mest ud af din have

Endvidere kan det være motiverende, når man ser resultater i haven. Det er en fantastisk følelse, når du har startet et projekt, og så kan du med tiden se forandringer, som gavner havens samlede udtryk.

Novasel - Perskindol

Læs også: Får du lys nok?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe