Gode råd om svampe

Efteråret er typisk sæson for svampe - læs de gode råd om svampe, så svampejagten bliver en god oplevelse.

Der er mange spiselige svampe i naturen, men der er også nogle, der kan være giftige. Du bør være sikker på hvad du får med hjem.

Efteråret er typisk højsæson for svampejagt. Der er mange spiselige svampe i naturen, men der er også de giftige, som du skal undgå.

Der er masser af ufarlige og lækre spisesvampe i naturen. De mest almindelige er Markchampignon, Almindelig kantarel, Tragt-kantarel, Stor trompetsvamp og Karl Johan (spiselig rørhat).

Happydays

Men selvom der er mange spisesvampe i naturen, er der også nogle der er giftige og som du derfor skal undgå. Du kan læse om både de spiselige svampe og dem der er giftige på Miljøstyrelsens hjemmeside.

7 gode råd om svampejagt

  • Spis kun svampe du kender, er du det mindste i tvivl, så lad dem være.
  • Spis kun godkendte spisesvampe.
  • Brug kun friske svampe til madlavning.
  • Begynd altid med en lille portion af en ny spisesvamp. Nogle mennesker er overfølsomme over for svampe, så hvis du kun spiser lidt, så mærker du også overfølsomheden svagt.
  • Spis ikke vilde svampe i rå tilstand. Vilde svampe skal gennemsteges eller gennemkoges.
  • Hvis du har mistanke om svampeforgiftning, så søg læge eller tag på skadestuen. Medbring evt. resterne af svampene eller madrester, så de kan analyseres.
  • Pluk ikke svampe tæt på trafikerede veje eller industri, da svampe absorberer tungmetaller, hvilket er giftigt for kroppen i større mængder.

    For mere information se her.

 

 

 

More Stories
Arne Jacobsen værelse 606 på SAS Royal hotel i København
Kendte danskere: Arkitektur og designs