Svampejagt: Gode råd om svampe

gode råd om svampe
Efteråret er typisk sæson for svampe - læs de gode råd om svampe, så svampejagten bliver en god oplevelse.

Naturen byder på mange spiselige svampe og en svampejagt i naturen kan være spændende for både børn og voksne. Men du skal være opmærksom på, at der også findes giftige svampe. Sørg for at være sikker på hvad du får med hjem.

Efterår er højsæson for svampejagt

Efteråret er typisk højsæson for svampejagt. Der er mange spiselige svampe i naturen, men der er også de giftige, som du skal undgå.

Bidro aflang Ledflex

Der er masser af ufarlige og lækre spisesvampe i naturen. De mest almindelige er Markchampignon, Almindelig kantarel, Tragt-kantarel, Stor trompetsvamp og Karl Johan (spiselig rørhat).

Men selvom der er mange spisesvampe i naturen, er der også nogle der er giftige og som du derfor skal undgå. Du kan læse om både de spiselige svampe og dem der er giftige på Miljøstyrelsens hjemmeside.

7 gode råd om svampejagt

  • Spis kun svampe du kender, er du det mindste i tvivl, så lad dem være.
  • Spis kun godkendte spisesvampe.
  • Brug kun friske svampe til madlavning.
  • Begynd altid med en lille portion af en ny spisesvamp. Nogle mennesker er overfølsomme over for svampe, så hvis du kun spiser lidt, så mærker du også overfølsomheden svagt.
  • Spis ikke vilde svampe i rå tilstand. Vilde svampe skal gennemsteges eller gennemkoges.
  • Hvis du har mistanke om svampeforgiftning, så søg læge eller tag på skadestuen. Medbring evt. resterne af svampene eller madrester, så de kan analyseres.
  • Pluk ikke svampe tæt på trafikerede veje eller industri, da svampe absorberer tungmetaller, hvilket er giftigt for kroppen i større mængder. For mere information se her.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe