Sådan gør du haven vinterklar – havetips

æbler havetips
Sådan gør du haven vinterklar med havetips.

Gør haven vinterklar og nyd efterårets smukke farvespil

Med en lille indsats kan du undgå store ærgrelser. Gør haven vinterklar og nyd efterårets smukke farvespil.

Du kan stadig lægge blomsterløg- og knolde som du med garanti vil glædes over til foråret. De kan lægges i jorden indtil frosten gør det umuligt at grave. Læg også løg i de rengjorte krukker efter sommerblomsterne. Til foråret vil du glædes over at kunne stille krukkerne foran hoveddøren eller på terrassen.

Bidro aflang Ledflex

Havetips – Vinterdække

Har du sarte planter i haven skal de beskyttes mod hård frost. De kan enten dækkes med klar plastik eller du kan få gode råd om netop dine planter i dit lokale plantecenter.

Plant om efteråret

Efterår er højsæson for at plante nyt. Tommelfingerreglen er at plante stauder i september, stedsegrønne planter i oktober, og løvfældende planter i november og frem.

Havetips til efterårets storme

Efterårets storme kan være temmelig voldsomme, og det er ofte endt i flyvende trampoliner og haveborde. Er du færdig med grillen og havemøblerne for i år, så pak det væk for vinteren, så du undgår flyvende overraskelser.

Novasel - Perskindol

Brug kompost

Har du kompost der er færdig, kan du med fordel strø et lag på 5 cm i rosenbedet. Det er godt for jordstrukturen og beskytter mod frostskader. Du kan med fordel vente med at kultivere komposten ned i jorden til det bliver forår. Du kan selvfølgelig også bruge komposten andre steder i haven, som i bede og under træer og buske.

Årets frugthøst gemmes godt

Årets høst af æbler og pærer er ved at være i hus. Mange af frugterne er forhåbentlig allerede blevet spist eller blevet til grød og saft. Hvis det er sorter som kan gemmes lægges resten – uden stødpletter og andre skader – i kasser, hvor der er god gennemstrømning af luft. Sæt dem køligt og mørkt.

Det er en god idé at gennemgå kasserne med jævne mellemrum, og hurtigt fjerne rådne æbler. De rådne æbler smitter de andre æbler, og det går hurtigt med smitten, og hele kasser kan ødelægges.

God fornøjelse!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe