Tips til en hurtig vinterklargøring af haven

Vinterklargøring af haven

En vinterklargøring af haven er en god måde at lukke ned for havearbejdet og sikre at haven er ryddet og klar til både storm, frost og kulde.

Vinterklargøring – start med en oprydning i haven

Der skal ikke de store anstrengelser til for at gøre haven vinterklar. Start med en oprydning. Sørg for at havemøbler er pakket væk i skur eller carport. Hvis du ikke har mulighed for det, så sørg for de er samlet et sted, hvor de ikke bliver taget af storm og kraftig blæst.

Bidro aflang Ledflex

Fjern også krukker der ikke er frostsikre. Dem bør du stille i et udhus eller garage efter de er tømt for visne blomster og renset for gammel jord. Se tips til krukker om vinteren her.

Gør haven vinterklar

Det er nemt og hyggeligt at gøre haven klar til vinter, og en hurtig oprydning gør underværker for det samlede udtryk.

  • Tjek træerne for brækkede og halvdøde grene, og fjern dem før de alligevel falder ned i en efterårsstorm.
  • Riv også plænen for visne blade og kom dem på komposten eller brug dem som vinterbeskyttelse i staudebedet eller som jorddække i køkkenhaven.
  • Slå evt. græsset en sidste gang på plæneklipperens højeste indstilling. Det tager lige toppen af de længste strå og giver et mere stramt udtryk – og fordi græsset ikke vokser i løbet af vinteren, vil du kunne nyde resultatet i rigtig mange måneder.
  • Fjern nedfaldne frugter
  • Riv nedfaldsfrugterne under frugttræerne sammen, da de ellers kan blive overvintringssted for plantesygdomme og skadedyr.
  • Ryd lidt op i de bede, du ser mest. Kom lugeaffaldet på komposten eller brug de visne toppe til jorddække i køkkenhaven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe