Hvornår er det for sent at lægge blomsterløg i jorden?

blomsterløg
Læg blomsterløg i krukker, i plænen og i bedene - og du vil glæde dig når foråret kommer.

Har du ikke nået at fået gravet blomsterløg ned endnu, så fortvivl ikke. Du kan stadig nå at få lagt løg i bede og plæne. Men du skal gøre det nu og inden nattefrosten.

Smukke blomsterløg

Vinteren kan føles lang og mørk, og årets første måneder byder stadig ikke på meget lys og varme. Men lige pludselig spirer håb og lys op af skovbunden og fra dine bede og græsplæne. Med blomsterløg har du mulighed for, på den nemmeste måde, at vække forår til live – og oftest tidligere end man regner med. Den lille ekstra solrige plet i haven, hvor løget spirer først… Det giver ny energi!

Bidro aflang Ledflex

Tidspunkt for løgblomster

Blomsterløg kan lægges fra september til december. Så har du endnu ikke fået lagt blomsterløg i jorden i efteråret, så kan du gøre det inden nattefrosten. Når du har plantet dine løb, skal du bare glæde til dig til foråret. Løgene kræver ingen pasning, men vil glæde dig til foråret, når et nyt blomsterflor kommer op af jorden.

De fleste løg er smukkest, hvis de samles i grupper med mange af den samme slags, fx en gruppe med lyse eller mørke tulipaner, en ø med narcisser i creme, gul og orange eller en plæne med vintergækker, krokus og hyacinter, der afløser hinandens blomstring.

løgblomster
Læg blomsterløg i krukker, i plænen og i bedene – og du
vil glæde dig når foråret kommer.

At lægge blomsterløg er ingen videnskab og er lige til at gå til. Plantedybden skal være ca. to en halv gang løgets egen højde. Hullet laver du nemt med et løgjern, der skærer jorden ud som propper. Du kan også bare stikke en rende med en spade og dumpe løget ned i hullet med rødderne nedad og med en afstand på 10-25 cm.

Novasel - Perskindol

TIP

Vælg løgblomster der spirer på forskellige tidspunkter. Så har du friske blomster over en lange periode. Du vil elske det smukke forår der udspiller sig lige ude i din have.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe