Haveejere hjælper klimaet

vilde blomster
Den stigende fokus på bæredygtighed breder sig også til vores haver. Haveejere hjælper klimaet.

Haveejerne tager skovlen i egen hånd for at hjælpe klimaet

Haveejere hjælper klimaet, og det spirer frem med mikroaktivisme i de danske haver. Flere og flere haveejere vil gerne gøre en forskel for biodiversitet, vild natur og miljøet hjemme i haven

Der diskuteres vindmølleparker, flyafgifter og andre måder at mindske klimaaftrykket. Danske haveejere er imidlertid bogstavelig talt klar til at tage skovlen i egen hånd og selv gøre en indsats for klima og miljø. Det mærker man tydeligt i Haveselskabet.

Bidro aflang Ledflex
vilde blomster
Haveejere hjælper klimaet. Der taget bevidste valg med fokus på bæredygtidhed og miljø i de danske haver.

Haveselskabet har for nyligt undersøgt haveejernes forbrugsvaner og interesser i haven. Her svarer 42 procent, at deres favoritområde i haven er ‘dyreliv og biodiversitet’. Og 91 procent svarer, at de betragter deres have ‘som bæredygtig og dyrker den med omtanke for miljøet’.

Fire gode råd: Kom godt i gang

Haven er et rigtig godt sted at starte, hvis man gerne vil bidrage til klimakampen i sin egen have og styrke naturen og biodiversiteten. Der er nemlig rigtig meget, man selv kan gøre netop her. Men en stor del er stadig i tvivl om, hvordan de kan gøre en forskel. Til de haveejere, der gerne vil i gang og gøre en indsats for klima og biodiversitet i haven er her fire gode råd fra Haveselskabet:

1 Regnvandstønde

Novasel - Perskindol

Få en regnvandstønde – det er en nem måde at komme i gang, og det kan nedsætte dit forbrug af vand fra hanen markant.

2 Robuste planter

Vælg robuste planter, som passer til de naturlige forhold i haven. Så arbejder du ikke imod naturen og skal ikke vande og gøde mere end højst nødvendigt. Har du en naturligt tør jord, er tørketålende planter en god idé – og omvendt, hvis haven har en naturligt våd jord.

3 Stop sprøjtemidler

Stop brug af sprøjtemidler, hvis du vil beskytte miljøet og give biodiversiteten bedre vilkår.

4 Ukrudt og kvas

Lad et hjørne af haven stå vildt med ukrudt og kvas – det er godt for dyrelivet, og visne blade binder også CO2.

Kilde: Haveselskabet

Få 6 tips til en børnevenlig have her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe