Der er masser af autentisk stemning på Borholm, der også siges at have flest solskinstimer.

Flest solskinstimer findes på Solskinsøen i Danmark

Bornholm er den landsdel, der har flest solskinstimer i Danmark. Så det er med god grund, at øen kaldes Solskinsøen.

Nyd den maleriske kombination af de barske klipper og de flotteste hvide sandstrande. Sæt dig på en cafe i et af de små charmerende fiskerlejer og mærk den afslappede feriestemning. Når solen går ned i horisonten, kender du den rette betydning af ferie

Den rå natur kan opleves på mange måder på Bornholm.

Solskin og sørøvere

Prøv også en sørøvertur til Christiansø lidt øst for Bornholm. På den lille ø med 100 indbyggere er livet næsten som i starten af 1800-tallet. Dengang havde England røvet den danske flåde, og Danmark var på randen af bankerot. I stil med nutidens sørøvere i Somalia begyndte små både fra Christiansø at kapre engelske skibe, som sejlede i Østersøen. Sørøveriet skete med den danske konges opbakning og indbragte enorme formuer til Danmark. Englænderne blev naturligvis rasende og angreb Christiansø med en kæmpe krigsflåde. Men Christiansø holdt på mirakuløs vis stand og forblev dansk, således at du den dag i dag stadig kan opleve eventyret.

Denne verden fuld af eventyr for store og små – er tæt på: Med Øresundsbro og hurtigfærge fra Ystad kan du eksempelvis tage fra Rådhuspladsen i København, og mindre end tre timer senere være på Solskinsøen og stå med fødderne i det varme sand.

Når solnedgang er smukkest…

Den korte rejsetid og de mange oplevelser trækker mange nye gæster til Bornholm, siger Rasmus Lund fra øens udlejningsbureau, Team Bornholm. Som turistbureau nyder vi at kunne rådgive gæsterne om deres muligheder på Bornholm, og som en lille sidegevinst får nogle søde spørgsmål fra gæsterne – eksempelvis:
• Lever Krølle Bølle stadig? (Ja, Krølle Bølle og en masse andre trolde går frit rundt i gaderne)
• Har I pengeautomater på Bornholm? (Nej, vi afregner alt i muslingeskaller og røgede sild)
• Har I benzintanke på Bornholm? (Nej, vi kører stadig rundt i hestevogne)

For mere information om ferie på Borholm klik her.

Læs også om hvorfor ferie i Harzen er blevet moderne.

More Stories
Signe Wenneberg
Signe Wenneberg: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget