Havetrend 2023 er en hyldest til naturen

havetrend 2023 er med biodiversitet

Havetrend 2023 er en hyldest til naturen

Havetrend og klimaforandringer går hånd i hånd. Trenden med at give sit eget lille bidrag til f.eks. biodiversitet ses i mange haver.

Bekymringer om klimaforandringer og deres konsekvenser gør os mere og mere bevidste om, at naturen er en del af vores liv. Der er en følelse af, at det haster. Og vi forstår, at det at redde Jorden betyder, at vi også redder os selv. Dette skaber ikke blot en følelse af nødvendighed. Det gør os også mere villige til at tilpasse os og gøre vores liv mere bæredygtigt.

Bidro aflang Ledflex
blomster

Havetrend med naturlig stemning

Naturen får friere hænder, og haverne bliver mere vildtvoksende. Mange og forskellige planter forbedrer biodiversiteten i haver. Fliser og andre hårde overflader er mindre vigtige. En eventuel flisebelægning er normalt fliser med plads til grønt imellem dem, som snor sig gennem vegetationen.

blomster

Lille udendørsområde med biodiversitet

Selv i små haver eller på altaner har vi et øget behov for at omgive os med naturen. Der bliver skabt en levende grøn atmosfære på alle udendørsområder, uanset hvor små de er. Her er det vigtigt med mange og frem for alt forskellige planter. På altangelændere såvel som i krukker og i bede og i lodrette haver, gerne på samme tid. Naturen er overalt.

Organisk krydsbestøvning

Naturlige og harmoniske farver såsom jordfarver og grønne nuancer er udbredte. Og de er suppleret med subtile hvide, lilla og naturlige nuancer, og de er med til at bevare en naturlig atmosfære i haven. Brugen af blomster og planter er både fantasifuld og naturlig. Slut med lige linjer og strikse former. I stedet er tiden kommet til lidt flere farver. Planter samler alt i haven og giver et let og luftigt udtryk med forskellige former og farver kombineret med tilbehør, der ser naturligt ud.

Novasel - Perskindol

Poesi i haven

Blomsterløg er vigtige i denne naturlige og naturaliserede haveatmosfære. Sommerløg som f.eks. georginer, gladiolusser, kallaer og begonier giver haven ekstra grønt og mere farve. Brug blomsterløg som naturlig pynt i eksisterende plantekombinationer. Sørg for at bruge de samme former og matchende farver for at få et naturligt look.

blomster

blomster

Havetrend 2023 er en hyldest til naturen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe