Dyrk selv velsmagende krydderurter

krydderurter
Det er let at dyrke velsmagende krydderurter - se her fem forslag.

Vil du have noget der er velsmagende, nemt, økologisk og billigt, så hop med på vognen med hjemmedyrkede krydderurter.

Du kan dyrke krydderurter i bede eller i krukker på terrassen. Det er nemt at have dem lige ved hånden i nærheden af terrassens spisebord eller grillen. Få fem forslag til nemme krydderurter og sæt smag på sommeren.

Purløg – er et meget dansk krydderi, og det skal selvfølgelig findes i enhver urtehave. Heldigvis er purløg meget nemt at dyrke. Det foretrækker en solrig placering, men det kræver ingen vanding, gødning eller anden pleje.

Bidro aflang Ledflex

Oregano – er det italienske køkkens mest brugte krydderi; det er også en krydderurt der klarer sig glimrende i Danmark. Oregano kræver en solrig placering, men stiller ingen særligt krav til jordkvalitet, vanding eller gødning.

Timian – er en krydderurt med en markant smag, som ofte bruges i gryderetter og til krydring af kartofler. Den skal helst placeres i fuld sol, men kræver ingen vanding eller gødning. Timian regnes mellem de mest hårdføre krydderurter.

Salvie – er en middelhavsplante, der elsker sol og skal derfor have en solrig placering. Den behøver ingen pleje og er meget hårdfør. Den beholder bladene vinteren over, hvorfor du faktisk kan høst frisk salvie om vinteren.

Novasel - Perskindol

Mynte – kan sagtens dyrkes på friland i Danmark, og selv uden vanding og gødning stortrives den og breder sig meget villigt. Nogen regner den faktisk for ukrudt på grund af dens evne til at brede sig. Den eneste udfordring du vil opleve med mynte, er altså at få den til at begrænse sig.

Vil du vide mere om krydderurter klik ind på husoghavebladet.dk og blive inspireret. Eller hop direkte via QR koden.

Kildeinspiration: Plantorama

her kommer tekst om krydderurter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe