Løgblomster i forårshumør

løgblomster om foråret
Stil de smukke løgblomster så du også kan se dem inde fra huset. (Foto Nina Ewald)

Foråret nærmer sig, selv om det stadig er vintergråt i haven og på altanen. Skab liv og farveglæde med forårsblomstrende løg.

Marts er i følge kalenderen første forårsmåned, men der er ikke mange tegn på blomster og farver endnu.
Det er der heldigvis råd for. Med potter, krukker og altankasser fyldt med forårsblomstrende løg kan du lynhurtigt skabe liv og farveglæde.
Det vil virke som en ren vitaminindsprøjtning, og med lidt omtanke kan du sagtens stille løgblomster ud allerede nu.

Skab personlighed

Ud over de traditionelle krukker og potter vil det være spændende også at bruge alternative beholdere til at plante i, så som gamle spande, kasser, baljer og lignende. Særlig fint bliver det, hvis du supplerer med sjove ting og sager fra dine gemmere og/eller loppemarkedsfund. På den måde kan du skaber opstillinger med din egen, helt personlige stemning.

Bidro aflang Ledflex

løgblomster om foråret løgblomster om foråret

Foto: iBulb

Blomster til vintervejr

På denne årstid kan der jo stadig komme sne og frost. Derfor er det bedst at bruge robuste løgblomster, der kan tåle vinterligt vejr.

Med lidt omtanke kan det sagtens lade sig gøre at skabe en frodig stemning, uden at blomsterne tager skade. Der er nemlig mange forårsblomstrende løg, som kan tåle at stå ude allerede nu. De blomster, som vi er vant til at se i havens bede i det tidlige forår, er dem, der klarer sig bedst i vintervejret: Vintergækker, krokus, hyacinter, skilla, vibeæg, forskellige narcisser og tidlige tulipaner. De løg, du køber i potter, er drevet tidligt frem i gartneriernes klima, så de sætter knop og kommer i blomst før dem, der vokser på friland.

Novasel - Perskindol

En eller mange slags

Du kan beplante krukker og beholdere på flere måder: med kun én enkelt slags blomster i hver, eller sammenplantninger med flere forskellige, som supplerer hinanden og forlænger blomstringsperioden. Køb gerne mange potter ad gangen; ofte er der tilbud, når du køber flere på én gang. Når du planter dine krukker til, vil det være fint at supplere løgblomsterne med eksempelvis hornvioler, primula og juleroser, som ligeledes tåler at stå ude i kulden. Du kan også stikke stedsegrønne grene ned imellem – det ser både smukt ud og isolerer.

løgblomster

Foto: iBulb

Et par gode råd

Når du køber løgblomster til haven og altanen, så vælg helst dem, der kun er i knop og ikke dem, der er fuldt udsprungne. Så får du glæde af blomsterne i meget længere tid. Og når du kommer hjem, så tag gerne løgene ud af de små plastpotter og plant dem sammen i større krukker, kasser og lignende. Brug god, fugtig krukkemuld. Både krukker og jord virker isolerende på løgene.

Husk, at der skal være drænhuller i bunden af beholderne, så planterne ikke drukner, når det regner.
Alternativt kan du fylde dem en tredjedel op med lecasten og stille dem ind under halvtag, hvis der er udsigt til kraftig regn, sne eller frost.
I den koldeste tid klarer planterne sig bedst på et lunt sted, frem for at stå helt ubeskyttet ude under åben himmel.
Sæt dem nær husmuren, på en overdækket terrasse, i vindfanget eller på altanen. På den måde får du også blomsterne tæt på, så du kan nyde synet af dem inde fra huset.

løgblomster

Foto: iBulb

 

Kilde: Løgdriverklubben Danmark, www.logblomster.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe