Planterne forkæles med kompost

Lav din egen kompost i haven

Har du ikke en kompostbunke eller – beholder i haven er efteråret et godt tidspunkt at komme i gang med at kompostere. Planterne forkæles med kompost.

Her i efteråret er der ofte visne blomster og afklip fra buske og hække, der kan bruges til en kompostbunke. Det er derfor et oplagt tidspunkt at komme i gang med at kompostere. Kompost er godt for dine planter til foråret, og du slipper for at køre til genbrugsstationen.

I foråret, da genbrugsstationerne var lukkede pga. covid-19, opdagede mange, hvor meget haveaffald de ikke kunne komme af med. Det giver god mening at lave sin egen kompost, og hvis man ikke vil have et hjørne af haven til formålet, findes forskellige kompostbeholdere. Dem kan du stille et sted, hvor de står ubemærket.

Bidro aflang Ledflex

Planterne forkæles med kompost

Læg helst nogle grene i bunden – den kan få komposteringen til at gå hurtigere. Det er dog ikke alt du kan smide i kompostbunken. Undgå f.eks. aske fra brændeovnen og sprøjtede bananer og citrusfrugter. Undgå også ukrudt, da du risikerer at det spreder sig, når du senere lægger komposten ud i haven.

Grønt affald i komposten

Sørg gerne for at dit grønne affald smides i komposten, i så små stykker som muligt, så nedbrydes det hurtigere. Dette gælder også haveaffald som smågrene etc. knæk dem, hak dem, klip dem eller brug en kværn – for store stykker tager lang til at komposte

Læs mere om kompost her.

Novasel - Perskindol

Læs også “Tid til svampejagt” her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe