Sådan laver du en hyggelig have

hyggelig have

Dette indlæg er sponsoreret.

At have en hyggelig have handler ikke kun om, hvilke blomster og buske der er plantet. Det handler i lige så høj grad om, hvordan man indretter sin have, så den passer til ens behov, som du kan blive klogere på her. 

Bidro aflang Ledflex

Start med få det grundlæggende på plads i din have

Når man skal have lavet sin have om, er det en god idé at starte med at få det grundlæggende på plads. Det vil sige, at man skal have plantet nogle buske og træer, som kan give haven lidt struktur.

Yderligere kan det også være en god idé at investere i nogle fliser eller sten og levering af sand og jord til haven. På den måde kan man nemmere holde haven ren for blade og andet affald fra træerne. Det kan også være en stor hjælp med en vognmand i Nordjylland, som kan gøre alt det praktiske lettere, når man anlægger sin have. 

Plantetips til de forskellige årstider

Når man planter i foråret, kan det være en god idé at plante nogle af de stauder, som man gerne vil have i haven. Dette skyldes, at de fleste stauder blomstrer fra juni og frem til frosten sætter ind.

Novasel - Perskindol

Når man planter i sommerhalvåret, kan man plante nogle af de grøntsager, som man gerne vil have i haven. For de fleste grøntsager blomstrer fra juni og frem til starten af de kolde måneder. 

Om efteråret kan det være en god idé at plante nogle af de buske og træer, som man drømmer om i haven. Dette skyldes, at de fleste buske og træer blomstrer fra september og frem til frosten sætter ind.

Og når man planter i vinterhalvåret, kan man med fordel plante nogle af de urter, man gerne vil have i haven.

Find inspiration til din have ved at besøge andre haver.

Det kan være en god idé at besøge andre haver, hvis man gerne vil have inspiration til sin egen have. Dette kan man gøre på flere forskellige måder.

Man kan med fordel tage på planteskoler eller havecentre. På denne måde får man mulighed for at se en række forskellige haver, som kan give inspiration til ens egen have. Ofte vil der også være et godt personale på disse steder, som er villige til at give gode råd og vejledning om haven.

Forhåbentligt fik du her nogle gode idéer til, hvordan du kan gøre din have til at hyggeligt sted at opholde sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe