Sådan passer du rhododendronbedet i marts

Sådan passer du rhododendron i marts

Du finder rhododendron i handlen fra marts måned, og de kan plantes i jorden nu. Du skal selvfølgelig sikre dig at jorden ikke er frossen.

Rhododendron plantes i surbund, enten en særlig rhododendronjord eller grov spagnum. De foretrækker en placering i halvskygge.

Sådan passer du rhododendronbedet i marts – beskyt mod forårssolen

Marts måned kan have store udsving i temperaturerne. Forårssolen kan være stærk om dagen, og nattetemperaturerne kan være frostgrader. Rhododendron begynder at skyde når planten får sol. En nattefrost kan imidlertid svide de nye sarte skud, og det kan skade blomstringen. Du kan skærme rhododendronplanten med grangrene omkring jorden eller med en særlig afskærmningsfolie.

Bidro aflang Ledflex

De fleste rhododendronplanter er vinterhårdføre, men de nye skud kan være sarte og følsomme over for hård nattefrost.

Gødning i marts

Rhododendron kan oftest klar sig uden gødning, men den vil have en langt mere frodig og farvestrålende blomstring, hvis den får gødning. Marts måned er et godt tidspunkt at give gødning første gang.

I det tidlige forår vil planten have tid til at optage næringen og omsætte den til smukke blomster allerede i forsommeren.

Novasel - Perskindol

Du bør give gødning to-tre gange i løbet af sæsonen. Den anden gødning skal være mens planten blomstrer og tredje gang gødes efter afblomstring. Det er vigtigt at give rhododendrongødning eller surbundsgødning, da det har en pH-værdi, der passer til surbundsplanter.

Sådan passer du rhododendronbedet i marts

  • Plant rhododendron når jorden er frostfri
  • Giv rhododendronbedet gødning
  • Undgå at rhododendronplanten danner skud allerede nu ved at beskytte mod forårssolen.

Læs også hvordan du passer staudebedet i marts.

Se her om der er udsigt til nattefrost.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe