Sådan passer du staudebedet i marts

Sådan passer du stauder i marts

Der er klare forårstegn i haven, og måske kan du ikke vente med at komme i gang med havearbejdet. Se her hvad du kan gøre ved staudebedet i marts.

Mens stauderne endnu lader vente på sig, kan du bruge tiden på at klargøre staudebedet til en ny havesæson.

Sådan passer du staudebedet i marts

Nedfaldne blade og grene kan rives sammen og lægges i kompostbunken. Her vil det kompostere og senere vil du kunne fordele det som næringsrig kompost tilbage til staudebedet.

Bidro aflang Ledflex

Har du haft grangrene som frostbeskyttelse i staudebedet, kan du fjerne dem når risikoen for frost over ovre. Planterne har godt af lys og luft.
For at stauderne kan skyde på ny, bør du klippe alle visne plantedele af. Gør det når der ikke er risiko for hård frost.

Flyt og del

Kan du ikke vente, kan du dele og flytte stauder nu. Efterår er det dog allerbedste tidspunkt at flytte og dele stauderne på, men er det nødvendigt kan du gøre det her i marts. Måske er stauden blevet alt for stor eller måske skal du bruge pladsen til noget andet. Du skal selvfølgelig sikre dig at jorden ikke er frossen.

Skal du give gødning?

I marts er mange stauder begyndt at vise livstegn og begynde at skyde frem. Det er et godt tidspunkt at give en lille portion gødning. Mange stauder har ikke brug for gødning, men de vil alligevel kvittere med en flottere blomstring hvis du får en gang gødning.

Novasel - Perskindol

Sådan passer du staudebedet i marts

  • riv nedfalden løv sammen og fjern fra staudebedet.
  • Fjern visne plantedele
  • Evt. del og flyt stauder

Læs også om havetips der tyvstarter foråret.

Se her om der er udsigt til hånd frost.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe