Sådan gøres havemøblerne klar til sommertid

havemøbler på terrasse set fra oven

Når uret skal stilles om til sommertid, kan spørgsmålet melde sig, om det er en time frem eller en time tilbage. Den gode gamle huskeregel er, at når sommertid begynder stilles havemøblerne frem. Når sommertid slutter, og vintertid starter, stilles havemøblerne tilbage.

Tips: Sådan gøres havemøblerne klar til sommertid

Når foråret er over os, flyttes vores fokus fra indenfor til udenfor. Ud til terrassen og haven. Ud til havemøbler, der sikkert trænger til at blive klargjort til en ny udesæson.

Bidro aflang Ledflex

Se haveeksperternes råd til at få gjort havemøblerne klar til sommertid.

Sommertiden og forberedelse

Hvis du kan tage betrækket af hynder og puder, vil de sikkert have godt af en tur i vaskemaskinen på 30O.

Brug derefter en børste, kost eller støvsuger til at fjerne det værste snavs som spindelvæv og blade fra havemøblerne.

Novasel - Perskindol

TIP: Vil du gøre omstilling til sommertid og arbejdet med havemøblerne lettere fremover, vil et havemøbelbetræk lette arbejdet.

Aluminiumsmøbler

Har havemøblerne fået rustpletter efter vinterens vejr? Her er et enkelt tip: lav en blanding af 50% eddike og 50% vand. Lav blandingen i en spand og brug en klud til at fjerne rust og pletter fra stellet. Hvis du foretrækker at bruge et rengøringsmiddel, der er købt i butikken, er det selvfølgelig også fint! Bare vær sikker på, at det ikke er for surt, da det faktisk kan forårsage mere skade end rust.

Møbler af teaktræ

Teaktræ er robuste havemøbler, der er relativt nemme at rengøre. Der er rengøringssæbe udviklet til teaktræs-udendørsmøbler, men du kan også vaske dem ned i din egen sæbevandsblanding af sæbespåner eller brun sæbe. Er der genstridige plette, kan du bruge fint sandpapir til forsigtigt at slibe området med.

Plastmøbler

Plastmøbler er kendt for at være nemme at vedligeholde. De kan naturligvis ikke ruste, men du kan opleve genstridige pletter. Til lette pletter kan du bruge blandingen med 50 % eddike og 50 % vand. For mere genstridige pletter, prøv med bagepulver på en våd svamp og gnid i en cirkulær bevægelse, indtil den irriterende plet er væk!

Polyrattan fletmøbler

Havemøbler af polyrattan ses ofte som de udendørsmøbler, der kræver mindst vedligeholdelse. De er UV-bestandige, og modstår ekstremt vejr rigtig godt. De skal vaskes ned i en mild sæbeblanding, men oplever du alligevel pletter, så prøv med blandingen fra før. 50 % eddike og 50 % vand med skånsom rengøring.

Møbler af jern

Jern havemøbler udtrykker et stærkt look, og det er de også. De kan dog naturligvis være tilbøjelige til at ruste. Især hvis de står ude hele året. Du kan give møblerne en metallak, og undgå at de ruster.

Se ovenstående tips: Sådan gøres havemøblerne klar til sommertid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe