Begræns yderligere stormskader med disse god tiltag

Begræns yderligere stormskader

Har du oplevet stormskader, er der nogle vigtige ting du skal forholde dig til. Gør f.eks. hvad du kan så yderligere skader begrænses, og anmeld skaden hurtigst muligt til dit forsikringsselskab.

Begræns stormskaden

Når du bliver udsat for en stormskade, har du pligt til at gøre, hvad du kan for at begrænse skaderne.

  • Dæk hurtigst muligt ituslåede vinduer til med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude.
  • Luk hurtigst muligt huller i taget.
  • Er der udsigt til nedbør, så flyt de ting, der er umiddelbart under fx et hul i taget, så der ikke sker vandskade på dine ting. Tildæk de ting, som du ikke kan flytte med plastik. Det gælder også tæpper og trægulve.
  • Gem kvitteringer for de udgifter, du har haft til nød-reparation, og smid ikke ødelagte ting ud, før du har aftalt det med dit forsikringsselskab, eller din skade er afsluttet.
  • Har der været strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt evt. dine madvarer over til venner eller bekendte, der har strøm og plads i fryseren.
  • Tag billeder eller video af det, der er ødelagt.

Begræns yderligere stormskader med disse råd ovenfor.

Hvornår dækker forsikringen stormskader?

Det er vindhastigheden på skadestidspunktet, der afgør, om der har været storm i forsikringsmæssig forstand. På Forsikringsvejret.dk kan du taste din adresse ind og se, om det på skadestidspunktet blæste så meget hos dig, at der var tale om storm.

Vinduespladsen

Det skal have blæst med mindst 17,2 meter pr. sekund for, at forsikringen dækker stormskader. Din husforsikring dækker de stormskader, du har fået på dit hus, mens din indboforsikring dækker skade på dine ting, når skaden er en direkte følge af en stormskade på dit hus.

Vær opmærksom på, at du typisk ikke kan få dækket skader, som skyldes manglende vedligeholdelse af dit hus.


Forsikringen dækker også de udgifter, som du har haft til at begrænse skaden, fx afdækning af et hul i taget.

Genhusning

Er stormskaden så alvorlig, at du ikke kan bo i huset, betaler dit forsikringsselskab for anden form for midlertidig indlogering. Aftal dette med forsikringsselskabet.

Kilde:
Gengivet fra Forsikringsoplysningen

Begræns yderligere stormskader så du undgår genhusning og alt for store reparationer.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du undgå stormskader.

More Stories
Familiemusicalen Skovens Dronning opføres af Eventyrteatret i efterårsferien i Tivoli
KONKURRENCEN ER SLUT