Derfor skal du vælge solceller (sponsoreret indhold)

solceller er en miljøvenlig og vedvarende energikilde. Læs i teksten hvorfor.

Der kan selvfølgelig være mange gode grunde til at undersøge, hvilke muligheder der er, når der skal vælges energikilde til hjemmet eller din virksomhed.

Det er svært at leve helt uden nogen form for strøm, men nogle energikilder er mere miljøvenlige end andre. Derfor er det også en rigtig god idé at overveje, om du skulle gå over til en mere miljøvenlig en af slagsen. Eksempelvis solceller.

Solceller er et holdbart valg

Du kender sikkert nogen, der har solceller. Selvom det endnu ikke er den mest udbredte energikilde, der findes i Danmark, så var der faktisk i 2019, ifølge Videncentret Bolius, over 100.000 solcelleanlæg i landet. Det er altså både nogle, du finder i det private og det offentlige.

Bidro aflang Ledflex

For det første er et af argumenterne for solceller, fra et samfundsmæssigt standpunkt, at potentialet er meget større for solenergi, end vi udnytter i dag. Ifølge forskere fra DTU, som har undersøgt sagen, ville hele 70% af vores elproduktion kunne komme herfra. Hvis altså samtlige danske tage fik solceller.

For det andet er der også godt personligt argument for denne energikilde, i og med at det er noget, som den almindelige dansker selv kan vælge at få sat op. På den måde ville du altså ikke være afhængig af andre for at gå over til en mere miljøvenlig energikilde.

Flere grunde til at få solceller

Du sidder måske med nogle spørgsmål, for hvad er egentlig de mere praktiske argumenter for at få solceller? Kan det betale sig for dig?

Novasel - Perskindol

Sådan et spørgsmål er naturligvis noget, du ville skulle regne på, for det kan afhænge meget af, hvad der betyder mest for dig. Det kan for eksempel være:

• Prisen
• Vedligeholdelsesarbejde
• Miljøvenlighed
• Og mere endnu

Er det eksempelvis prisen, så skal du finde ud af, præcis hvor meget det ville koste for dig. Hvor mange solceller har du behov for? Hvor meget har du plads til? Og hvad ville det koste at sætte dem op på dit tag?

I dine overvejelser skal du også huske på, at mange energikilder har omkostninger og udgifter, som du skal betale efter opsætningen. Men solceller har meget lidt vedligeholdelse, og ifølge Dansk Solcelleforening vil vedligeholdelsen altså kun udgøre omkring 0,5% af den samlede investering.

Endelig er det også værd at bide mærke i, at du kan få tilskud til opsætningen af solceller.

Hvad gør solceller miljøvenlige?

Det er måske meget godt at forstå, hvad det egentlig er, der gør solceller til en miljøvenlig energikilde. Så kan det nemlig blive nemmere at bedømme, om det er det rigtige valg for dig.

Det, der gør solceller miljøvenlige, er kort sagt, at solens stråler er en vedvarende energikilde.

Det vil altså sige, at det er en energikilde, som vi ikke kan opbruge, og som derfor også vil være til rådighed om 100, 1.000 og 10.000 år.

Ikke alle energikilder er vedvarende energikilder. Ser du for eksempel på en anden almindelige energikilde, som for eksempel oliefyret, så kræver det, at du brænder olie af. Problemet med oliefyret er bare, at der ikke er uanede mængder af olie, og derfor vil vi før eller siden kunne løbe tør.

Derudover er solceller også miljøvenlige, fordi de ikke forurener. Tager vi igen oliefyret som eksempel, så vil du nemlig udlede en masse CO2 ved afbrændingen, som vil ophobe sig i atmosfæren. Derfor skal du vælge solceller.

Går du derfor med ønsket om et mere miljøvenligt hjem, er vedvarende energi et godt valg. Og derfor skal du vælge solceller.

LÆS OGSÅ: Skal du have ting opbevaret under en renovering, er en container en oplagt løsning. Se her hvorfor og hvordan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe