Din træterrasse har brug for en kærlig behandling

En træterrasse kræver vedligeholdelse og en kærlig hånd

Din træterrasse skal holde i mange år og du kan forlænge levetiden, hvis du giver din terrasse en årlig behandling.

Din træterrasse bliver udsat for vind og vejr året rundt. Det sætter sine tydelige spor og efter vinteren ser den måske lidt kedelig ud. Start udesæsonen med at give den en kærlig hånd. Det forlænger levetiden og gør terrassemiljøet meget pænere.

Bidro aflang Ledflex

Brug en eftermiddag på at rengøre og oliere din træterrasse. Den har taget imod både sne, frost, regn og kraftig sol. Det gør alt sammen at træet kan tørre ud eller øger risikoen for fugtskader. Den vil derfor have godt af lidt opmærksomhed hvor du også kan finde eventuelle skader.

En træterrasse kræver vedligeholdelse og en kærlig hånd
En træterrasse er behagelig at gå på og giver et hyggeligt terrassemiljø.

Fej og tjek også søm og skruer på terrassen

Du starter med at gøre terrassen ren. Det gør du bedst med en stiv kost. Den kan også nemmere komme ned mellem brædderne. Du kan samtidig tjekke om der er søm og skruer der stikker op eller er blevet løse. Sørg for at søm og skruer er i niveau med brædderne og ikke længere ned.

Rens træet

Du kan behandle træterrassen med terrasserens, som du kan købe hos farvehandleren eller i byggemarkeder. Følg anvisningen på flasken, og hvis det anbefales at efterbehandle med endnu en trærens, bør du holde dig til samme producent. Et godt råd er at holde dyr og børn væk fra området du behandler med trærens.

Novasel - Perskindol

Slib og olier din træterrasse

Afhængig af hvilken træsort din terrasse er lavet af, kan der være steder hvor du har brug for at slibe så det bliver mere behageligt at gør på. Også på bare tæer. Herefter kan du behandle med olie. Farvehandleren kan hjælpe med den bedste olie til træterrassen, afhængig af hvilken træsort terrassen er lavet af.

For at få det bedste resultat, skal træet være helt tørt når du giver olie. Du kan måle om det er tørt nok med en fugtighedsmåler, så du kan købe i byggemarkeder. For det bedste resultat skal fugtighedsmåleren vise under 15, før du kan gå i gang med at oliere. Når du olierer træbrædderne smører du på brædderne i hele længder. Undgå pauser midt på et bræt, da du risikerer at kunne se overgange når det tørrer. Måske træterrassen her brug for at du giver 2 gang oliebehandling. Det kan du vurdere efter den første, og når det er helt tørt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe