Farvel til vand i kælderen efter skybrud

skybrudssikring

Terkel er ikke længere i knibe. Det kommer andre husejere heller ikke, hvis de leder regnmasserne ud på terrænet med den nyudviklede regnvandsventil.

Iværksætteren Terkel Lind fra Lind Solutions Ivs har selv prøvet at stået med ødelagt indbo, da kælderen stod under vand efter et heftigt skybrud.

Bidro aflang Ledflex

Sammen med pensioneret ingeniør fra Teknologisk Institut, Peter Cordsen, har han udviklet, gennemtestet og produceret regnvandsventilen. Den kærkomne løsning til husejere, der kan forhindre oversvømmede kældre med alt hvad det indebærer efterfølgende.

Regnmasserne bliver til naturligt grundvand

Ved at montere den enkle regnvandsventil på nedløbsrøret, kan boligejeren undgå overfyldte kloakker, og at vandet stiger op i kælderen under skybrud.

I stedet leder ventilen vandet ud på terrænet omkring huset, hvor vandet siver ned i jorden og bliver til naturligt grundvand. Princippet er, at når vandtrykket i nedløbsrøret bliver for stort, aktiveres ventilen og afkobler vandet ud på terræn. De medfølgende ventiler lukker ved forskelligt vandtryk, og regnvandsventilen kan derfor tilpasses boligens størrelse. Det indbyggede bladfang sikrer samtidig, at blade og skidt ikke stopper kloakken.

Novasel - Perskindol

”Med en lille indsats kan du undgå oversvømmelse med en permanent løsning for under 400 kr. Mange steder er afløb og kloakker ikke gearede til skybrud, og når vandet først rammer taget og fosser ned i nedløbsrørene, risikerer du helvede bryder løs”, siger Terkel Lind.

Regnvandsventilen kan købes på nettet og i byggemarkeder over hele landet. Den passer til cirka 80% af alle nedløbsrør. Dem på 75 mm.

skybrudssikring
Farvel til vand i kælderen efter skybrud. Regnvandsventilen er testet under mange forskellige forhold og ved massive vandtryk.

Værd at vide om skybrud og kraftige regnskyl

  • Op til 5% af den samlede danske nedbør falder på blot 3-4 dage i forbindelse med det tiltagende årlige skybrud. Det forventes, at vi fremover bliver ramt af tre-fire skybrud årligt på grund af klimaændringerne.
  • Det danske kloaksystem har langt fra alle steder kapacitet til at klare belastningen fra regnvandsmængderne.
  • Nedsivningskapaciteten i terrænet bliver ikke udnyttet tilstrækkeligt ved skybrud. Derfor kan vandet med fordel ledes ud i haver og på græsplæner og blive til mere grundvand gennem naturlig rensning og nedsivning i jordlagene.

Mere information og forhandlerliste findes på www.lindsolutions.dk eller ved henvendelse på tlf.: 30140060.

Farvel til vand i kælderen efter skybrud med en nem løsning på en regnvandsventil.

LÆS OGSÅ: Nabostrid – og hvordan du bedst løser den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe