Hvornår er det tid til ny hoveddør?

Gode råd til valg af hoveddør.

Vinteren har meldt sin ankomst, og det er derfor oplagt at undersøge, om husets indgangsparti er klar til den kolde tid.

Der er særligt fire områder, du bør være opmærksom på for at vurdere, om det er tid til en ny hoveddør.

Ifølge dørproducenten SWEDOOR oplever man særligt i vintermånederne en stigende interesse for hoveddøre. Det er her mange ønsker at ruste hjemmet til koldere tider. Ifølge Peter Sejling, som er salgsdirektør hos SWEDOOR i Nordeuropa, er der særligt fire områder, man bør være opmærksom på, når man skal vurdere, om hoveddøren trænger til en udskiftning.

Er din dør slidt?

Flere års slid fra de danske vind- og vejrforhold kan forringe din yderdør. Det er ikke altid nemt at se, om døren er slidt ved første øjekast. Men over tid kan hængslerne eller håndtaget løsne sig, døren kan blive skæv eller begynde at binde, og der kan opstå problemer med låsen. I nogle tilfælde giver det mening at reparere døren. Men ofte kan det bedst betale sig at investere i en ny yderdør.

Fyrer du for gråspurvene?

I den kolde tid spiller yderdøren en vigtig rolle i forhold til at holde kulden ude og varmen inde. En utæt eller dårligt isoleret dør kan nemlig være en stor årsag til, at du oplever træk i hjemmet. Eller at din varmeregning stiger unødvendigt. En hoveddør med god isolering kan virkelig hjælpe til at få bugt med træk og kulde i hjemmet. Samtidig vil døren bidrage til at nedsætte husets energiforbrug, Og over tid kan du spare tusindvis af kroner på opvarmningen af hjemmet, siger Peter Sejling.

Bliver du generet af støj udefra?

Trafikstøj og larm fra nabolaget kan være til stor gene i hverdagen og tilmed have en negativ indflydelse på vores velbefindende. Her kan det være oplagt at investere i en hoveddør med gode, lydisolerende egenskaber. Det er med til at skabe et mere behageligt indeklima i hjemmet. En hoveddør med lydklassificering har en massiv konstruktion, som er designet til at reducere unødvendig støj udefra. Døren kan dermed have en øjeblikkelig effekt i hjemmet, da den effektivt kommer støjen til livs, siger Peter Sejling og tilføjer:

Lydklassificerede døre har forskellige niveauer af lydreduktion. Derfor har man mulighed for at vælge netop den løsning, som passer bedst til ens behov. Derudover kan man overveje at kombinere dørens lydreducerende egenskaber med en ekstra beskyttelse mod indbrud, brand og røggennemtrængning.

Er dørens design forældet?

Hjemmets æstetiske udtryk defineres i høj grad af indgangens udseende. Derfor kan man med fordel gøre sig tanker om, hvilke design og farvenuancer der vil passe bedst til boligens stil, uanset om den er moderne, retro eller helt klassisk. Der findes mange valgmuligheder, når det kommer til design. Dette giver en unik mulighed for at skabe et personligt udtryk med hoveddøren.

Læs også gode råd til at undgå brand i boligen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev