Hvis vi bare kunne gøre, hvad vi ville, uden nogen form for konsekvenser for hverken vores økonomi eller miljøet, så var det jo nemt nok bare at skrue op for varmen, når huset begynder at blive koldt. Sådan forholder det sig bare ikke.
Der er masser af gode grunde til at investere i både at holde på varmen bedre og at mindske din miljøpåvirkning. Heldigvis hænger de to ting også tit sammen, og derfor vil vi give dig tre miljøvenlige tips til at få et varmere hjem.
Isolering af hjemmet
Det første du bør gøre, hvis du vil have et varmere hjem, er at sørge for, at varmen ikke slipper ud. Det gør du ved hjælp af ordentlig isolering af hjemmet.
Der er flere måder at gøre det på. Isolering af loft kan være godt, hvis varmen slipper ud gennem loftet. Du kan også isolere vægge, gulve, kældre og mere endnu, hvis det passer dig bedre.
Opvarmning med fyr
For at få et varmere hus er det også vigtigt, at du ser på, hvordan du varmer det op. Gør du det effektivt, eller spilder du i virkeligheden energi på det?
En god metode til at varme huset op på er ved hjælp af et fyr. Der findes flere forskellige slags, men med miljøvenlige certificerede HD-træpiller vil et træpillefyr måske være det mest miljøvenlige valg.
Udskiftning af vinduer
Bor du i et ældre hus, så er det faktisk også muligt, at det er vinduerne, der er skyld i kulden. Ældre vinduer holder nemlig ikke altid så godt på varmen, som nyere vinduer kan.
Hvis dine vinduer derfor ikke er dobbeltglaserede, så ryger en stor del af varmen nemt ud, og så vil de faktisk også gøre dit hjem koldere. Så var det måske en idé at skifte dem ud.
Læs også om tips til at indrette lejligheden mere personligt.