Spar penge ved energirenovering

energirenovering

To ud af tre parcelhusejere har potentiale for at energirenovere

To ud af tre af de danske parcelhusejere har potentiale ved at energirenovere og dermed spare penge og CO2. Det vil både gavne privatøkonomien og samfundet. Det viser beregninger fra Totalkredit.

”Boligmassen er et af de steder, hvor der er størst potentiale for at nedbringe udledningen af CO2. I dag har næsten halvdelen af boligejerne i Danmark et Totalkredit-lån. Derfor har vi i Totalkredit lanceret en energiberegner. Her kan husejere netop finde inspiration og ideer til, hvordan der kan laves energirenoveringer i netop deres specifikke hus,” siger Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker i Totalkredit.

Bidro aflang Ledflex

Spar penge ved energirenovering

Totalkredits Energiberegner kan benyttes af alle parcelhusejere. Man indtaster sin adresse og får mulighed for at få konkrete forslag til, hvordan de sparer penge og CO2 ved at energirenovere. I dag har mange boligejere kun kendskab til, hvad de kan spare ved at energirenovere, hvis de har købt deres hus for nylig, og i den forbindelse har fået en energimærkerapport.

”Energiberegneren er et godt sted at starte, når man vil i gang. Det kan være et godt udgangspunkt for at tage en samtale med sin rådgiver i sin bank, sparekasse eller andelskasse om, hvordan man kommer i gang. Vi ved, at rundt regnet 250.000 af parcelhusejerne har et potentiale for at energirenovere. Og det er bare blandt Totalkredits kunder. Det kan f.eks. være ved at skifte vinduerne ud eller se på, om det kan betale sig at skifte til en varmepumpe,” siger Sune Malthe-Thagaard.

Potentiale for mange boligejere – spar penge ved energirenovering

Klimarådet har tidligere vurderet, at der er et stort potentiale i at energirenovere boliger, som kan bidrage til at mindske udledningen af CO2.

Novasel - Perskindol

”Der er et potentiale for mange boligejere for både at gøre noget godt for privatøkonomien, samtidig med at man også gør noget godt for klimaet. Energiberegneren kan også bruges som udgangspunkt til at tage den første snak med sin rådgiver om, hvordan en energirenovering så kan finansieres. Og hvordan man kan komme videre med sine planer,” siger Sune Malthe-Thagaard.

Fakta om Totalkredits Energiberegner:

  • Energiberegneren kan findes på totalkredit.dk og på hjemmesider hos de pengeinstitutter Totalkredit samarbejder med.
  • Ved at indtaste sin adresse kan ejere af rækkehuse med energimærke og alle ejere af parcelhuse få forslag til energiforbedringer.

Beregneren baseres på oplysninger fra Energimærket og offentlig tilgængeligt data. Beregneren kan benyttes af alle – uanset om du er kunde i Totalkredit eller ej.


Læs også: Kom godt i gang med byggeprojektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe