Derfor fører varmeregninger til energioptimeringer

frost på vinduer

Eksploderende varmeregninger får boligejere tættere på energioptimeringer

Med udsigt til en vinter med exceptionelt dyre varmeregninger overvejer næsten hver tredje boligejer ifølge ny undersøgelse at energirenovere deres boliger. Det er navnlig skift til energiruder og skift af yderdør, boligejerne overvejer. Og det kan ifølge glarmestrene også godt betale sig. Døre og vinduer er nemlig en rigtig god begyndelse. Varmeregninger fører til energioptimeringer.

Stor interesse for energiforbedringer

Knap 70 procent af de danske boligejere er meget eller ret interesserede i energiforbedringer af deres boliger. Samtidig overvejer næsten hver tredje at energirenovere deres boliger. Det skyldes blandt andet de eksploderende varmeregninger. Det viser en ny undersøgelse af Realdania.

Bidro aflang Ledflex

Lave temperaturer i de kommende vintermåneders vil betyde, at de danske boligejere skal have ekstra mange penge op af lommen for at kunne holde varmen. Energipriserne er nemlig eksploderet det seneste år. Derfor kan det ifølge glarmestrene virkelig godt betale sig at energioptimere sit hjem nu. Man kan med fordel starte med at kigge på, at den dyre varme ikke forsvinder ud gennem utætte døre og vinduer. Det er en billigere og nemmere vej end de større energioptimeringer. Ofte kan døre og vinduerne tættes og ruderne skiftes ude fra, så det ikke forstyrrer kundernes hverdag.

“Energiforbedringer kan naturligvis altid betale sig. Men navnlig nu, hvor de kolde og dermed dyre måneder banker på, er det en god idé at sikre sig, at man ikke fyrer for gråspurvene. I den forbindelse kan man altid kontakte sin lokale glarmester, der kan hjælpe en med rådgivning og måske få skiftet de ruder og vinduer, der har set bedre dage”, siger sekretariatsleder i Glarmesterlauget, Poul Henrik Madelung.

God investering fra dag ét

Ifølge undersøgelsen fra Realdania er en af de største barrierer, der holder boligejerne tilbage fra energioptimeringerne, at de mangler viden om, hvor mange penge de potentielt kan spare med investeringen. Men det er der råd for hos glarmestrene.

Novasel - Perskindol

“I disse tider, hvor usikkerheden i verdensøkonomien råder, er det jo nærliggende at vente med energioptimeringen. Som boligejer ved man måske alligevel ikke rigtig, hvor stor en besparelse, man får ud af det. Men med de priser på varmeregningerne, vi har i øjeblikket, er der ingen tid at spilde, hvis man skal spare penge, for energioptimeringen er en besparelse fra dag ét”, påpeger Poul Henrik Madelung og tilføjer, at boligejere i tvivl faktisk også kan regne på besparelsen hos glarmestrene.

Glarmesterlauget har nemlig udarbejdet en beregner for energibesparelser, som man kan finde på glasmedgaranti.dk.

Varmeregninger fører til energioptimeringer – Kom i gang nu

Er man stadig i tvivl om, hvornår det bedst kan betale sig at gå i gang med energioptimeringen, har glarmestrene en klar opfordring. Gør det hurtigst muligt. Både fordi det kan betale sig at energioptimere, inden vinterkulden for alvor sætter ind. Og fordi det kan give en lunere og mere behagelig stue.

“Boligejerne skal tænke på, at selvom investeringen i nye ruder til vinduer og døre er en udgift lige nu, så betaler det sig i længden. Men det er vigtigt at påpege, at man skal gå i gang nu, for man må forvente en vis leveringstid på nye ruder, døre og vinduer”, understreger Poul Henrik Madelung.

Fakta om Glarmesterlauget i Danmark

  • Glarmesterlauget i Danmark er arbejdsgiver- og brancheforening for de danske glarmestre.
  • Glarmesterlaugets omkring 200 medlemmer er fordelt over hele landet og spænder fra store enterprise-virksomheder til små enkeltmands-virksomheder.
  • Medlemmernes forretningsspecialer spænder vidt, lige fra bilglas, forsatsvinduer, indbrudssikring, altaner, døre og indgangspartier, ovenlys, orangerier og drivhuse, badeværelser, dekoreret glas, indramninger til malerier og fotos samt interiørløsninger af forskellig art.
  • Glarmesterlaugets Garantiordning dækker op til kr. 200.000. Se mere på www.glasmedgaranti.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe