Få en brandsikker jul

Brandsikker jul

Når julen og de mørke vintermåneder står for døren, rykker vi indenfor, tænder lys, går i køkkenet og tænder op i brændeovnen. Nogle gange går det desværre galt. Antallet af brande i private hjem topper i vintermånederne.

Få en brandsikker jul

Få en god og tryg jul og test dine røgalarmer. Der er travlt i december, også for brandvæsenet. Derfor er starten på julemåneden en oplagt anledning til at få opsat eller testet røgalarmer i dit hjem.

Bidro aflang Ledflex

Vær opmærksom i køkkenet og med de levende lys

Knap en tredjedel af utilsigtede brande i private hjem, som brandvæsenet rykker ud til, opstår i køkkenet. Særligt i forbindelse med madlavning.

Foruden de ca. 3.900 brande i private hjem, som brandvæsenet rykker ud til om året, opstår der årligt omkring 60.000 såkaldte ”happy fires”, hvor folk selv formår at slukke branden uden brandvæsenets hjælp. Af de, der har oplevet en brand i egen bolig eller i nærheden, siger mange, at branden skyldes brug af levende lys, særligt i juletræ eller juledekoration.

Mange brande starter enten i køkkenet eller ved brug af levende lys. Så vær ekstra opmærksom i den travle julemåned. Læg aldrig ting fra dig på komfuret, bliv i køkkenet, når du laver mad, og sluk levende lys, når du forlader et lokale. I år skal man også være meget opmærksom på håndspritten, som er en yderst brændbar væske. Derfor opfordrer vi i Beredskabsstyrelsen til, at hver enkelt er opmærksom på at holde håndsprit langt væk fra de levende lys, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen Mads Dalgaard.

Novasel - Perskindol

Fem gode råd til en brandsikker jul

brandsikker jul

1 december er fælles nordisk røgalarmdag

Hvis du for alvor vil gøre noget godt for dig selv og din familie op til jul, så sørg for, at I har røgalarmer derhjemme. Og at de virker. En oplagt anledning til at få tjek på jeres røgalarmer er den fælles nordiske røgalarmdag den 1. december. En dag, der skal minde os om, at vi kan forbedre brandsikkerheden i vores hjem ved at have fungerende og opsatte røgalarmer.

Få en brandsikker jul med ovenstående gode råd.

LÆS OGSÅ: Røgalarmer redder liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe