Christian Borregaard: Det vi ikke selv er herre over, skal prioriteres højest

Christian Borregaard med kollega Sara Lygum
Christian Borregaard med kollega og medvært Sara Lygum.

Christian Borregaard har travlt med at gøre det, han gør bedst, når han er medvært på TV2’s populære boligprogram 3xbeliggenhed.

Boligprogrammer fanger

Hvis der er noget der kan fange vores interesse, så er det boligprogrammer. At få et kig ind i stuen hos andre mennesker og være med til forhandlingen om prisen på boligen. Det er interessant. Christian Borregaard er medvært på boligprogrammet 3xbeliggenhed, og han har en opfattelse af, hvorfor netop dette program kan noget:

Bidro aflang Ledflex

”Grundlæggende er det fuldstændig ægte tv. Det er rigtige mennesker som køber rigtige boliger, hvor seeren bliver ”fluen på væggen”, og det tror jeg skinner meget igennem. Man følger den følelsesmæssige rutsjetur, som det ofte er at være boligkøber – især i det nuværende marked. Samtidig er det, som seer, jo også spændende at se hvordan andre mennesker har indrettet sig og hvad priserne er i den anden ende af landet, eller måske på nabovejen. Jeg bliver tit spurgt om forhandlingerne er falske, men det er de ikke. Det eneste som er aftalt på forhånd, er at mægler og sælger er klar ved telefonen når vi skal ringe til dem, og vi filmer hele forhandlingen. Sara og jeg aner intet om hvad vi potentielt kan ende med i en forhandling, så vi er altid mindst lige så spændte som de medvirkende.”

Ejendomsmægleren rådgiver købere

Der hvor tv-programmet slutter, fortsætter den populære TV-vært. Chistian Borregaard er medindehaver af købersside.dk hvor han rådgiver købere af fast ejendom. ” Jeg tror, i bund og grund, at det handler om at få noget tryghed. Den sælgende ejendomsmægler er hyret af sælger og må kun repræsentere sælger. En køberrådgiver træder ind på købers side og sørger for at sortere den berømte kat i sækken fra.”

Tilbage til normale tilstande

Hvordan boligmarkedet vil forme sig i fremtiden har Christian Borregaard et bud på:

Novasel - Perskindol

”Jeg tror vi kommer til at opleve lidt mere normale tilstande fremover. Omsætningshastigheden er faldet siden starten af sommeren, hvilket jeg ser som ekstremt positivt for markedet. Finanstilsynet pålagde nogle væsentlige økonomiske restriktioner for nogle år siden, bl.a. krav til køber om 5% af købesummen i opsparede midler og en gældsfaktor på 3,5, som i grove træk betyder at man maksimalt kan købe for et beløb svarende til 3,5 gange husstandens årlige bruttoindkomst. Derudover er der flere faktorer som kommer i spil, når man skal godkendes til at erhverve en bolig. Disse restriktioner tror jeg er en væsentlig faktor til at prisstigningerne nu vil begynde at flade ud, i stedet for at vi rammer en mur med 160 km/t, som det skete i 2008. Jeg ser markedet som værende sundt. Langt ude i horisonten, ser jeg ingen indikatorer som siger faldende boligpriser. Renten er stadig ekstremt lav (den faste rente var altså hele 5 – 6% da vi havde de vilde boligprisstigninger i 00’erne), der er høj beskæftigelse og generelt en høj forbrugertillid.”

Beliggenhed eller bolig

Men hvad er så vigtigst når man som boligsøgende er på jagt efter ny bolig. Beliggenheden eller boligen?

”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed og så kigger vi på boligen bagefter. Det samme gør vi altid i programmet. Vi havde en medvirkende som engang sagde det så fint: ”Det som vi ikke selv er herre over, skal prioriteres højest i søgningen. Resten kan vi tage som det kommer”. Vi kan aldrig ændre en dårlige beliggenhed til en god, men man kan altid renovere.”

Ingen gør-det-selv-mand

Det er dog ikke Christian Borregaard der selv står for renoveringen og gør-det-selv-arbejdet i hjemmet:

”Jeg er meget lidt gør-det-selv-typen. Egentlig lidt mærkeligt, for min far er superdygtig til det, så det burde løbe i blodet. Min far har selv bygget deres sommerhus op fra bunden, hvilket jeg synes er totalt blæret, men det vil jeg aldrig kunne. Jeg kan til nød, smide nogle huller op på væggen og hænge et billede op, som nogle gange så skal dække for noget som ligner en skydebanemur. Sidst jeg skulle hænge noget op, var det vores gode venners spritnye PH-lampe, som jeg startede med at tabe på gulvet. Det er på det niveau vi taler. Min kone er ”havemanden” hos os, det er hun rigtig god til. Jeg er så den som drøner på lossepladsen med traileren når hun har fyldt den op.”

Christian Borregaard, 45
Køberrådgiver, medindehaver af købersside.dk og medvært på TV2’s populære boligprogram ”3xBeliggenhed”
Gift med Henriette, far til to piger
Bor i hus ved Silkeborg

LÆS OGSÅ: Søren Vester; Man er nødt til at gøre noget for at der sker noget…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe