Det er hverken dyrt eller besværligt, at være klimabevidst

vær mere klimabevidst - det er nemt

Har du hørt om Zero Waste filosofien?

Zero Waste er en filosofi, der stræber efter nul procent affaldsspild og dermed mindre CO2 udledning. Princippet fik for alvor opmærksomhed, da den amerikanske miljøaktivist Bea Johnson bevidste, at fire mennesker og en hund, ikke behøver at producere mere affald, end hvad der kan være i et enkelt syltetøjsglas.

Zero Waste er et sæt principper, som bestræber sig efter, at skåne miljøet så godt som muligt, ved at fokusere på affaldsforebyggelse og genbrug.

vær klimabevidst
klimabevidst

Hvad kan du gøre for, at nærme dig Zero Waste principperne?

Det er ikke alle familier som til en start, ikke må producere mere affald, end hvad et syltetøjsglas kan indeholde. Hvis hver husstand reducerer deres affald med blot 5 procent, kan vi komme rigtig langt, og skåne kloden for meget CO2 udslip.

Du kan til en start, forsøge at fokusere på én af Zero Waste filosofiens 5 principper. De 5 principper lyder følgende:

1. Refuse: Tak nej til ting, som du faktisk ikke har brug. Det kan være i form af gaver eller andet unødvendigt.

2. Reduce: Tænk over, hvad du reelt har brug for og skær unødvendige ting fra. Reducer dit forbrug, der hvor du kan.

3. Reuse: Giv dine ting et nyt liv og sørg for, at brug dem helt op. Det kan være dit tøj, dine møbler, din bil, din cykel og andre materielle ting.

4. Recycle: Sælg dine ting videre, når du ikke længere selv bruger dem. Overvej at give det tøj, som du alligevel ikke får brugt til Røde Kors, eller sælg ud på diverse loppe- og kræmmermarkeder.

5. Rot: Kompost er levende jordforbedring, komposter alt du kan. Faktisk tilbyder mange genbrugspladser kompost, så der er ingen undskyld for, ikke at komme i gang med at kompostere diverse vegetabilsk køkkenaffald, kaffegrums osv.

Det behøver ikke at være besværligt

Det er de færreste, som kan leve op til filosofiens principper fuldt ud. En god start kan være, at fokusere på ét af Zero Waste principperne og bygge på med tiden, da Zero Waste er lige så meget et mindset og en tilvænning.

Du kan nærme dig Zero Waste ved, at undgå engangsservice på diverse caféer, og overveje, at have dit eget service med. Zero Waste kommer tit til udtryk i plastik, da det er en af de største kategorier af affald, og derfor oplagt at forsøge at reducere.

Bidro aflang Ledflex

Du kan også vælge at støtte op om grønne produkter, der nemt kan erstatte mange af de forurenende og miljøskadelige produkter i husstanden. Nature Team har arbejdet med CO2 besparende produkter i en årrække, og ved præcis hvad der virker. Find deres mange CO2 besparende produkter, og læs deres blog om sund livsstil, skønhed, frihed og lykke her.

Læs mere om, hvordan du kan b.la. kan genbruge grøntsager bæredygtigt her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe