Aronia kaldes verdens bedste antioxidant og har mange gode egenskaber
Staudeengens aroniaprodukter er økologisk, sukkerfri og uden konserveringsmidler. Aroniabærret kaldes "Verdens bedste antioxidant".

Et lille bær der gør en stor forskel

Aroniabærret er fyldt med de gode egenskaber fra antioxidanter, og derfor kaldes det af mange for ”verdens bedste antioxidant”.

Aroniabær kommer fra Aroniabusken, der er en smuk bærbusk. Det lille bær er sprængfyldt med aktive stoffer og gode vitaminer (karoten/pro-vitamin A, B2, B6, B9, B12, B17, C og E), mineraler (jern, molydæn, bor, jod, calium m.m.) og forskellige antioxidanter. Antioxidanter er med til at rense kroppen for de frie radikaler. Mange mener, at Aronia kan have en gunstig indvirkning på bl.a. kolesterol, blodtryk og diabetes ved regelmæssig indtagelse og samtidig styrke immunforsvaret.

Har mærket effekten på egen krop

Planteskoleejer (Staudeengen) Hanne Rasmussen har mærket aroniabærrets gunstige effekt på sin egen krop. Hun blev i en alder af kun 54 år ramt af en blodprop i hjernen, og kunne efter 13 ugers hospitalsophold og 6 måneders genoptræning komme hjem med tale-, førlighed- og balanceproblemer.
Efter sygdommen begyndte Hanne Rasmussen at undersøge hvad aronia egentlig er. På grund af det ekstremt høje indhold af antioxidanter, kan aroniaen være medvirkende til at holde blodtryk og kolesterolniveau stabilt. ”I løbet af et halvt år begyndte trætheden at aftage og min førlighed blev bedre”, fortæller Hanne Rasmussen.

Staudeengen i Gundersted forhandler aroniaprodukter og aroniabuske. Aroniaprodukterne er alle sukkerfrie, økologiske og helt uden konserveringsmidler.

Hanne Rasmussen oplyser, at det er vigtigt, at saften fra aroniabær koldpresses og fryses i små portioner.

Bliv glad, sund og smuk

Staudeengen holder traditionen tro Aroniafestival, der afholdes 17-18 august 2019. Her er bl.a. foredrag med læge Jerk W. Langer og Hanne Rasmussen, Staudeengen. Læge Jerk W. Langer fortæller levende og humoristisk om bl.a. at få ny energi og livsglæde, blodtryk, blodsukker, nattesøvn, smerter, samt brug af mindre medicin. Alt sammen inden sundhedsbegrebet ”at leve antiinflammatorisk”.

Læge Jerk W Langer taler om at leve antiinflammatorisk i forbindelse med den årlige Aroniafestival

Plantecenter og Terapihaven

Staudeengen har et stort udvalg i sommerblomster, stauder, krydderurter, frugttræer samt bær- og prydbuske og aroniabuske. Den smukke terapihave kan besøges i dagtimerne eller efter aftale, ligesom der tages imod grupper med rundvisning. Ring og hør nærmere.

Du kan se mere på staudeengen.dk, hvor du også finder nærmeste forhandler af de økologiske aroniaprodukter. Yderligere oplysninger fås på tlf.: 6154 8485 el. 6154 8484.

More Stories
Vælger du hamster, marsvin eller kanin?