Jens Werner: Lad aldrig nogen stoppe dig

Dommerpanel fra Vild med dans - Jens Werner
Dommerpanel fra Vild med dans 2019. Foto: Henrik Ohsten/TV2

Lad aldrig nogen eller noget stoppe dig, fra det du vil nå. Når den passionerede dansedommer fra Vild med Dans, Jens Werner, sætter sig et mål, lader han ingen og intet stoppe ham. Vi har talt med manden, der på sit cv kan skrive danmarksmester, nordiskmester, europamester og verdensmester.

”Hvis jeg ikke går 100% op i noget, så har jeg det meget fint med at tage det lidt laissez-faire og hygge mig med tingene. Men selvfølgelig skal man være disciplineret, målrettet og kunne tilsidesætte ens følelser for at opnår de ting, man nu engang vil. Alt er forbundet med om det er rigtigt eller forkert, gør det ondt eller er det dejligt. Men det er der ikke rigtig plads til, når man skal nå sine mål.”

Lad aldrig nogen eller noget stoppe dig

Og det med at nå sine mål, er noget Jens Werner faktisk er verdensmester i. ”Lad aldrig nogen eller noget stoppe dig, fra det du vil nå”. Ordene har Jens Werner taget med sig fra sin far, og Jens Werner har opnået mere end de fleste kunne drømme om: ”Jeg synes det er kloge ord; om det er arbejdsrelationer eller sportsligt”.

Bidro aflang Ledflex

Vild med Dans for hele familien Danmark

Jens Werner har være dommer i det populære TV2 program Vild med Dans siden 2005. Som seerne oplever man en dedikeret og passioneret dommer. Han er lige så tændt som den røde lampe, når Vild med Dans optages live. ”Når jeg siger ja til noget, så gør jeg det 100%. Så når den røde lampe er tændt, så er jeg også tændt. Det skylder jeg hele produktionen og seerne. Jeg behøver ikke forcere det”.

Og hvorfor netop Vild med Dans har kunnet trække så mange danskere hen foran tv’et en fredag aften så mange år i træk, har den altid glade dommer sit eget bud på. ”Der er forskellige aspekter i programmet, der gør at Vild med Dans er i øjenhøjde med familien Danmark. Der er meget man kan identificere sig med. Om nydanserne, kan man sige OK, når han eller hun kan uden nogen forudsætninger, eller med den størrelse eller udseende, så kan jeg sgu også. Nogen gider ikke se dansen, men gider rigtig godt høre Antonelli Orchestra’s musik, og nogen vil bare se farverne på kjolerne – og så er der dem der bare skal høre hvad dommerne har at sige. Der er mange forskellige parametre, der gør, at familien Danmark kan samles om det program. Også specielt hvis man i forvejen ikke er danseinteresseret”.

Jens Werner som dommer i Vild med dans
Foto: Henrik Ohsten/TV2

Dans og musik får tankerne væk fra hverdagen

Jens Werner driver på 13. år en danseskole i Værløse med sin hustru Anette. Anette Werner har også danset siden hun var helt lille, og begge føler sig meget privilegeret over at kunne leve af deres hobby.
”Det har været overraskende få gange på de 13 år vi har haft danseskolen, hvor vi lige skulle finde ud af, hvilken kasket vi havde på – var vi samarbejdspartnere på danseskolen, var vi forældre, var vi kærester, var vi ægtefæller – men det er gået utroligt let. Og det er en af årsagerne til, at vi har overlevet så mange år. Vi ved godt, hvornår det er, at vi har hver vores plads, og hvornår vi kan byde ind med det rigtige. Vi har haft 13 år til at øve os, og vi kan sikkert blive bedre til nogle ting, men det går rigtig godt.”

Novasel - Perskindol

”Det er en naturlig udvikling fra selv at have danset til at kunne leve af sin hobby. Det føler vi os meget privilegeret over. Det er et privilegie at kunne se folks humør stige fra de kommer ind i salen til de går hjem. Det er en kæmpe fornøjelse og meget tilfredsstillende.”

På danseskolen mærkes Jens Werners seriøse tilgang til mennesker der gør deres bedste. ”På danseskolen har vi også nybegyndere, som absolut aldrig har danset. Dem tager jeg lige så seriøst, som hvis jeg ser nogle af verdens bedste dansere. Selvfølgelig med humor og selvironi. Man kan altid tage mennesker seriøst, når de gør deres bedste. Uanset hvilket niveau de er på.”

Man kommunikerer ikke med ord

Der er noget ved musik og dans, der kan få tankeren væk fra hverdagen og hen i en rum tid, hvor man bare nyder tiden sammen med sin partner. ”Det er meget interessant, at det med dans er nonverbalt – det vil sige man kommunikerer med sin krop og sin mimik. Du kommunikerer ikke med ord. Det er tydeligt at se, om man har det godt.”

Og om dansen kan gøre en forskel er Jens Werner ikke i tvivl om. ”Der er direkte folk, der fortæller, at de har prøvet parterapi og alt muligt andet, men dansen giver en samhørighed. Vi har også haft mennesker, der er terminalt syge, og ved de har en periode at leve i, og den tid tilbringer de med at danse, til de ikke kan mere. Det er meget rørende.”

Dejligt at kunne give videre

Jens Werner holder 35-40 foredrag om året, både med Vild med Dans anekdoter men også om hvordan man når sine mål. Uanset om man er sportsperson, ægtefælle eller på arbejdsmarkedet. ”Erhvervspersoner har måske 40-50 år til at nå sit ypperste inden for deres metier, og som sportsudøver har man måske 20-25 år. Det er klart med alle de år, jeg har brugt på at specialisere mig gør, at jeg jo har opnået en erfaring tidligere end måske andre mennesker gør. Det føler jeg er meget dejligt at få lov til at kunne give videre. Jeg har kombineret både det sportsligt og det forretningsmæssige.”

Vi elsker Udsigten

I Værløse, ved den tidligere flyvestation, bor Jens Werner med familien der består af hustru Anette, børnene Isabella og Nikolai samt hunden Carla. Området hedder Udsigten, og det er der en god grund til. ”Vi elsker naturen omkring os, vi har både skov og sø. Fra køkken/alrum, stue og 1. sal kigger vi nok 4 km ud over marker og enge. Det er helt fantastisk”.
Derhjemme sørger Jens Werner for at græsplænen er nyklippet og Anette sørger for at havens bede er pæne. Og her er der heller ingen halve løsninger. ”Når vi har sagt ja til noget, så gider vi ikke det hele sejler. Vi kan god lide tingene er i orden.” Derfor har en anlægsgartner sørget for bede og træer med sten omkring, ligesom familiens nedgravede trampolin og udendørs spa giver ekstra glæde ved at opholde sig i haven.

  • Jens Werner
  • 55 år (23/7 1964) født i Hellerup
  • Danset siden han var 5 år. Ophold i England og Italien
  • Ægtefælle: Anette Werner. To børn: Isabella og Nikolai
  • Karriere: danmarksmester, nordisk mester, europamester og verdensmester
  • Mest vindende danser i Danmark
  • Siden 2005 dommer i TV2 programmet Vild med Dans
  • Indehaver af danseskole i Værløse
  • Rejser i både indland og udland som dommer og underviser

Læs også om den sympatiske og dygtige forhandler ejendomsmægler Sarah Lygum der opfordrer til at gå med mavefornemmelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe