Din jagthund kan få skader på muskler og led, hvis den ikke er i form til jagtsæsonen.
Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge.
Der findes ingen sammenligning mellem at tage sin hund med på en lang søndagstur – og så på jagt. Med din bedste ven ved din side nyder I at være i naturen og den fælles spænding ved jagten. Men for at en hund skal kunne følge med på jagt, skal den være i god form.
De fleste er klar over, at jagten kræver et fornuftigt kondital for både dyr og mennesker. Alligevel oplever Agria Dyreforsikring, hvert år, at jægere overvurderer hundens grundform med det resultat, at der opstår overbelastningsskader på muskler og led.
177.000 jægere
Ifølge Naturstyrelsens seneste opgørelser stiger antallet af jægere og dermed også jagthunde. I 2015 var der omkring 177.000 jægere i Danmark. Og da jagtloven kræver, at man ved jagt med glatløbet haglgevær på ikke-klovbærende vildt skal medbringe en apporterende jagthund, sendes stadigt flere logrende hunde ud på mark og i skov, når jagtsæsonen skydes i gang.